Loteria Romana trece din subordinea premierului in cea a Ministerului Economiei.Loteria Romana va trece din subordinea premierului Dacian Ciolos in cea a ministrului Economiei, Costin Borc, prevede un proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Guvern. Astfel, potrivit proiectului de OUG privind stabilirea unor masuri la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative, aflat in dezbatere publica, drepturile si obligatiile decurgand din calitatea de actionar unic al statului roman la Compania Nationala "Loteria Romana" - S.A. se exercita de catre Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, potrivitEVZ.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Seful Corpului de control al Guvernului: "Relatia medici - companii farmaceutice e cel putin conflict de interese".Corpul de control al primului ministru face o investigatie pe tema sponsorizarilor din sanatate, seful institutiei, Mircea Valentin, afirmand intr-un interviu pentru Digi 24 ca relatia dintre medici si companii farmaceutice este gresita pentru ca este vorba "cel putin" de conflict de interese. Relatia medic - companii farmaceutice e gresita. Medicul trece adesea o linie pe care nu o ia in considerare, sonsorizari in domeniul medical. E cel putin un conflict de interese, nu poti sa prescrii un medicament daca o companie care il produce iti finanteaza o cercetare, chiar daca e de interes si util", a spus oficialul, relateazaGandul.

Dan Dungaciu: "Furtuna perfecta" in Europa.Cauze si solutii pentru multiplele crize prin care trece azi Europa este tema analizei din volumul in pregatire, coordonat de Dan Dungaciu si Ruxandra Iordache, "Furtuna perfecta in Europa", din care va prezentam un fragment in premiera. "-Europe- is more than a geographical notion but less than an answer." (Tony Judt). Expresia "furtuna perfecta" a intrat in uz mai cu seama dupa publicarea, in 1997, a volumului lui Sebastian Junger, The Perfect Storm: A True Story of Men Against the Sea. Cartea a beneficiat de o reeditare in 2009, dar mult mai faimoasa a facut-o - este vorba si despre sintagma despre care vorbim aici - filmul cu acelasi titlu aparut in 2000, anuntaAdevarul.

Recredibilizarea Moldovei, prioritatea imediata a Romaniei.Romania mai face un efort de recredibilizare a Republicii Moldova in fata partenerilor externi, in ajunul sosirii unei noi misiuni a FMI la Chisinau (5 iulie 2016, cu mandat de negociere a unui nou memorandum), iar vizitele reciproce care au avut loc in ultima perioada fac parte din aceasta strategie. Este concluzia mai multor politicieni si diplomati romani, expusa in cadrul intalnirilor avute saptamana trecuta la Bucuresti cu un grup de functionari si reprezentanti ai societatii civile din Republica Moldova. Vizita de studiu a delegatiei moldovene a fost finantata de "The Black Sea Trust", informeazaDeutsche Welle.

Tara est-europena in care numarul de turisti depaseste cu mult populatia.Aproape un milion de romani merg anual la vecinii nostri, doar putin peste 400 de mii de bulgari aleg sa vina in vacante in Romania. Doar marea si soarele nu mai sunt reteta unei vacante perfecte si de cele mai mult ori se dovedesc insuficiente pentru atragerea turistilor. Romanii vor toate serviciile: cazare, masa, distractie, la pachet. Cu asta i-au castigat bulgarii pe turistii din Romania care formeaza si cea mai numeroasa categorie de vizitatori din tara vecina, informeaza stiri.tvr.ro Cifrele spun totul: anual, in Bulgaria merg 9 milioane de turisti, cam cu 2 milioane mai mult decat populatia totala a tarii. In Romania vin anual cu un milion mai putin. Si cei mai multi, cu afaceri, nu de placere, declaraGandul.

Doi morti, sute de case luate de inundatii. Ciolos si Iohannis le ignora, prefera strainatatea.Desi inundatiile fac ravagii in Romania, atat presedintele Klaus Iohannis, cat si premierul Dacian Ciolos, urmaresc de la distanta aceste evenimente si prefera sa stea in Bucuresti sau sa faca vizite externe. Ieri, atat seful statului, cat si cel al Guvernului, se aflau in strainatate, la Sofia, in Bulgaria, respectiv Ottawa, in Canada. Atitudinea lor contrasteaza puternic cu cea a politicienilor care au condus Romania in ultimii 12 ani, care se deplasau prompt in localitatile afectate si incercau sa isi arate empatia fata de oamenii care si-au vazut casele luate de ape Si Adrian Nastase, pe vremea cand era premier, mergea la inundatii, dar vizitele sale erau formale, fara elemente de spectacol. "Premierul Adrian Nastase s-a deplasat azi in judetul Hunedoara, in zona municipiului Lupeni, pentru a evalua la fata locului efectele datorate recentelor inundatii produse in zona", se arata intr-o relatare extrem de oficiala, scrieEVZ.