The Washington Post: In urma a doua exit poll-uri, social-democratii au un avantaj imens in alegerile parlamentare din Romania. Potrivit Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie, Partidul Social Democrat (PSD) are un procent de aproximativ 45%, in timp de Partidul National Liberal (PNL) ocupa locul doi, cu aproximativ 21% din voturi. Presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea, a declarat ca este "destul de multumit" si "coplesit" de ceea ce arata exit poll-urile si a adaugat ca "spera sa nu existe conflicte pe viitor". Conform sondajelor, Uniunea Salvati Romania, un partid nou, care promoveaza anticoruptia, a iesit pe locul trei. Rezultate finale vor fi communicate luni dimineata.

BBC:Partidul de stanga pare sa se intoarca la putere in Romania, potrivit exit poll-urilor de la alegerile parlamentare de duminica. Partidul Social Democrat (PSD) vine la putere la un an dupa ce puternice manifestari de strada au ds la demisa fortata a ultimului lider de stanga de la putere. Victor Ponta a demisionat in urma protestelor in masa care au avut loc in urma unui incendiu intr-un club din Bucuresti in octombrie 2015. Se pare ca PSD a castigat detasat, acumuland un procent de aproximativ 45% din voturi, au aratat sondajele.

PSD doreste ca Liviu Dragnea sa preia functia de prim-ministru, insa, in prezent, acesta executa o pedeapsa cu suspendare pentru frauda electorala.

Romania este una dintre cele mai sarace tari din Uniunea Europeana, iar coruptia este vazuta drept o problema majora. Tragedia din 2015, care a avut loc in clubul Colectiv din Bucuresti, a culminat cu decesula 64 de personae si a determinat o incercare la nivel national de "curatare" a tarii.

AFP: "Sustinut de un electorat rural si imbatranit, acest partid a profitat de pe urma unei campanii in care a promis mariri salariale si de pensii intr-o tara unde, in medie, un cetatean din patru e afectat de saracie".

Si Le Mondevorbeste in aceeasi temrni ca si AFP despre vot si reintoarcerea social-democratilor la putere: Partidul Social Democrat (PSD), fortat sa paraseasca puterea dupa mari proteste anti-coruptie, este dat castigatorul alegerilor parlamentare.Rata de participare a fost de numai 40%, ceea ce explica in parte, scorul bun al PSD. El a beneficiat de electorat sau istoric, din mediul rural, imbatranit si usor de mobilizat printr-un program de promisiuni de cresteri salariale imediate si investitii publice masive."

Politico: La un an dupa ce social-democratul Victor Ponta a fost inlaturat din functia de premier de proteste masive (n.red dupa tragedia din Colectiv) este gata sa preia din nou puterea. Partidul presedintelui Klaus Iohannis (PNL) a iesit pe locul doi, la mare distanta (n. Red fata de PSD) cu 20,8%, potrivit exit poll-urilor. PNL si miscarea anticoruptie, Uniunea Salvati Romania (USR) sperau sa-si uneasca fortele pentru a-l mentine pe Dacian Ciolos la putere.

Euronewsanunta ca se pare ca romanii vor inapoia puterea PSD si subliniaza ca Liviu Dragnea, in campania electorala, le-a promis romanilor cu venituri mici conditii mai bune de trai. Tot Euronews subliniaza faptul ca Dragnea este condamnat la doi ani cu suspendare pentru frauda la referendumul din 2012 la demiterea presedintelui Traian Basescu.