Gandul: Firma Luxten a luat ilegal din buzunarele bucurestenilor aproape un milion de euro
Directorul RATB, Gheorghe Aron, se fereste sa dea prea multe declaratii în legatura cu acest subiect. El ne-a spus ca regia va avea saptamana viitoare o sedinta a Consiliului de Administratie, unde se va decide ce trebuie facut pentru recuperarea pagubei, dar mai ales se va stabili daca „legea este interpretata corect” si, deci, care este suma exacta ce trebuie recuperata. si Primaria Capitalei a constatat ca Luxten a bagat prea mult botul în „butoiul cu miere” al RATB, dar si Curtea de Conturi, dupa cum ne-au precizat surse municipale.
Luxten a încheiat, în anul 2001, un contract pentru furnizarea de energie electrica, timp de doi ani, Regiei de transport Bucuresti, documentul putand fi prelungit ulterior de parti. În contractul initial, Luxten a prins si o „taxa de dezvoltare”, care atunci era în vigoare. În anul 2004, legea s-a modificat si aceasta taxa a disparut. Totusi, prin actul aditional la contract, valabil în anul 2005, Luxten a mentinut o taxa de 6 la suta, scazandu-i valoarea initiala de 9 la suta. Conform legii noi, agentii economici care produceau sau transportau energie puteau constitui astfel de fonduri de dezvoltare, care nu erau impozitate, dar aceste fonduri nu puteau fi incluse în tariful de energie furnizata.
Fiica presedintelui Basescu a încasat bani frumosi de la Luxten
Întamplator sau nu, în aceeasi perioada, fiica presedintelui Traian Basescu, Ioana, încasa bani frumosi de la grupul de interese Luxten, fapt care îi da, probabil, atata curaj lui Ion Pepenica.
Asta, cu toate ca atat Ministerul Finantelor, cat si Autoritatea Nationala de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) confirma faptul ca Luxten nu poate include fondul de dezvoltare în tarif, ci poate – cel mult - constitui un fond în cadrul profitului, care sa fie deductibil, deci sa scape impozitarii.
Gandul

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU