Subiectele zilei: Efectele deficitului de conducere; O echipa din Cluj vrea sa faca parteneriat cu retele comerciale pentru mancare salvata de la risipa; PSD pregateste programul de austeritate pe 2018: bugetari concediati, ajutor de somaj taiat si ministere subtiate
Efectele deficitului de conducere. Donald Trump a castigat prezidentialele din SUA cu deviza "America first". Dar pe viitor locul intai in lume ar putea fi ocupat de China. Si economic si militar, considera Miodrag Soric. Donald Trump a zis multe despre China in timpul campaniei electorale. Ca Beijingul "trage pe sfoara SUA" de decenii, ca fura proprietate intelectuala, ca isi creeaza avantaje comerciale prin devalorizarea artificiala a monedei nationale, ca inunda piata americana cu produse ieftine, punand in pericol locurile de munca din SUA. Candidatul Trump a promis o schimbare de curs radicala in cazul in care va fi ales presedinte. El avea de gand sa infiinteze taxe vamale restrictive impotriva Chinei, sa supuna tara asiatica unor mari presiuni si sa aloce prioritate absoluta intereselor americane, relateaza Deutsche Welle.
PSD pregateste programul de austeritate pe 2018: bugetari concediati, ajutor de somaj taiat si ministere subtiate. Sub pretextul ca va evalua angajatii, Guvernul pregateste concedieri masive in institutiile de stat pentru a reusi sa mentina echilibrul bugetar pe anul viitor, sustin surse politice pentru "Adevarul". Startul a fost dat deja de Ministerul Transporturilor, in timp ce evaluarea celor 135 de secretari de stat este in derulare. In plus, Liviu Dragnea a anuntat ca sistemul ajutoarelor sociale va fi regandit. Coalitia PSD - ALDE pregateste o ampla reforma in sistemul public: vor fi subtiate la sange schemele de personal din institutiile publice, astfel incat Guvernul sa poata acoperi la anul gaura bugetara provocata de cresterile salariale, indexarea pensiilor si scaderea taxelor, au declarat surse guvernamentale pentru Adevarul.
Am citit ziarul de propaganda al Primariei Sectorului 4, ca sa-ti arat pe ce sunt sparti banii tai. Intr-o vreme cand toata lumea se plange ca presa moare, unii primari inca vor sa-si vada numele in ziar, asa ca sprijina fituici de propaganda. Nu-i un secret ca banii pe care-i dai la taxe locale se duc pe cele mai dubioase chestii, de la sejururi la mare pentru functionari publici, statui hidoase, manifestatii culturale la limita penibilului sau comisioane pentru un joc actoricesc comunist, marca Rodica Popescu Bitanescu. Daca ai avut vreodata naivitatea de a crede ca toti banii astia sunt investiti cu cap, atunci trebuie sa-ti amintesc rapid de toate concertele si festivalurile pe care a dat bani vara asta Firea, scrie Vice.
O echipa din Cluj vrea sa faca parteneriat cu retele comerciale pentru mancare salvata de la risipa. O echipa din Cluj pregateste incheierea de parteneriate cu retele comerciale cu ajutorul carora sa valorifice mancarea cu risc de risipa si sa o directioneze catre beneficiari clujeni din medii defavorizate. Membrii proiectului se pregatesc sa lanseze o campanie de audit a risipei din restaurante si un ghid de consum al alimentelor. Proiectul de constientizare si reducere a risipei alimentare al JCI Cluj, deja demarat si derulat sub titlul Food Waste Combat, tocmai a fost desemnat cea mai buna initiativa locala de responsabilitate sociala din reteaua mondiala JCI, din care fac parte initiatorii. Este vorba despre o organizatie neguvernamentala internationala care reuneste aproximativ 200.000 de tineri implicati in comunitate din peste 120 de tari, potrivit Actual de Cluj.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”