Clipul de promovare pentru Botosani m-a facut sa apreciez mai mult Romania. Ideea clipului "Hai la Botosani" e una relativ simpla, pentru ca si-au dorit sa-si promoveze locul de bastina. Sa mai vina lumea si prin partile alea, ca n-om fi chiar asa inapoiati sa nu stim sa reactionam cand vedem cativa turisti. Probabil daca nu stiam unde e filmat totul, as fi crezut ca-s cadre cu vreun satuc din Marea Britanie sau de pe la suedezi. Apoi incepe negativul cu muzica populara si vedem fetele imbracate in port popular, scrieVice.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Imagini noi cu incidentul din Piata Victoriei. Protestatarul Sandi Matei: "Da, l-am lovit cu pumnul in fata pe batran, dar dupa ce m-a injurat si mi-a dat cu rucsacul peste umar!". Gabriela Firea a dat urii noastre reciproce un spatiu de intalnire. Si inevitabilul s-a produs. S-au batut nu jandarmii cu manifestantii, ci doi civili. Doi romani cu optiuni politice si civice diferite. Cei doi, un manifestant de 43 de ani si un barbat varstnic, s-au atacat intai verbal. Apoi batranul a dat cu rucsacul in protestatar, iar protestatarul, mai in putere, i-a pocnit un pumn in plina figura, lovitura care l-a trimis pe varstnic la pamant. Jandarmeria a confirmat printr-o declaratie publica faptul ca "s-au dat trei amenzi pentru trei persoane, protestatari", scrieTolo.

Dragnea si Tudose au pus cutitele pe masa. Premierul incepe sa viseze cosmarul lui Grindeanu. Decizia Gabrielei Firea de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei, locul traditional de proteste, a fost scanteia care a reaprins conflictul mocnit dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose. Potrivit unor surse politice, Dragnea va forta demisia premierului, in timp ce Tudose trage sfori pentru a-l da jos pe Dragnea din fruntea partidului. Pe scurt, un nou caz Grindeanu. "Relatia dintre Mihai Tudose si Liviu Dragnea este ireconciliabila. Orice scenariu e posibil: demisia premierului, motiune de cenzura sau un Congres extraordinar in partid", au declarat surse din conducerea PSD pentruAdevarul.

Romania a pierdut un castel de patrimoniu pentru doar 400.000 de euro. Prin diferitele sale institutii, statul roman nu si-a exercitat de preemtiune pentru Palatul Stirbei de la Darmanesti, desi suma ceruta de mostenitori era una mai degraba mica pentru un buget public, fie el de minister sau de consiliu judetean: 400.000 de euro. Ba mai mult, n-a facut nicio evaluare financiara a acestui castel, desi era inscris pe Lista Patrimoniului National la monumente istorice, insa a dat unda verde pentru amenajarea unui boutique-hotel. Din acest motiv, noul proprietar a imprejmuit domeniul cu un gard solid de ciment, a adus paza, a pus camere de supraveghere si afise cu inscriptia "proprietate privata", informeazaRomania Libera.

Cine este omul care il face pe Erdogan sa tremure. Reza Zarrab este martorul cheie intr-un proces din New York privind eludarea sanctiunilor economice impotriva Iranului, iar marturiile lui duc la un fost ministru turc si la presedintele Recep Tayyip Erdogan. Acesta a fost implicat intr-un comert regional complex, dar profitabil, care a permis Iranului sa injecteze in circuitul bancar international miliarde de euro din veniturile din hidrocarburi, in pofida sanctiunilor impuse de SUA. Zarrab a afirmat ca Erdogan, la acea vreme prim-ministru, a dat "instructiuni", astfel incat alte doua banci publice participe la acest trafic, informeazaAdevarul.

Probleme la TAROM. Sase pasageri romani, "uitati" la Amsterdam. Celula de criza la TAROM si o demitere, dupa ceDigi24a mediatizat cazul a sase romani uitati de companie in Amesterdam. Ei nu au fost informati ca, dupa o noapte de asteptare, din cauza unei defectiuni tehnice, o alta aeronava ii va duce in sfarsit la Bucuresti. Acum, au primit promisiuni ca vor decola spre Bucuresti undeva in orei 20. Ceilalti peste 100 de pasageri ai cursei anulate au ajuns in tara in jurul pranzului, cu o intarziere de 12 ore. Pentru toata aceasta situatie, conducerea TAROM l-a demis pe reprezentantul ei din Amsterdam.

Noua propunere privind migratia in UE. Impreuna cu Comisia Europeana, Estonia a prezentat celor 28 de ambasadori la UE o propunere, care prevede un fel de "plan esalonat", un amestec de acceptari benevole si contributii financiare obligatorii. UE ar stabili astfel, in functie de puterea economica si numarul de locuitori ai tarii respective, cota anuala de refugiati, imigranti si solicitanti de azil care s-ar cuveni. Grecia si Italia, principalele tari prin care acesti oameni patrund in UE, vor sa relaxeze normele in cauza. "Prin propunerea presedintiei estoniene nu am face altceva decat sa repetam greselile trecutului", a avertizat Wikstrom, citat deDeutsche Welle..