Fostul premier și lider PSD Adrian Năstase crede că Sorin Grindeanu și Mihai Tudose au fost schimbați din funcția de prim ministru pentru că nu au fost „suficient de obedineți”.

Adrian NastaseFoto: Captura Antena 3

„La un moment dat, liderii partidului au crezut că cei doi cochetează cu preşedintele Iohannis sau cu serviciile. Asta e explicaţia foarte simplă”, a spus Năstase, într-un interviu pentru Adevărul LIVE.

Adrian Năstase crede însă că ar fi fost mai bine dacă Liviu Dragnea ar fi ajuns premier, pentru că „ar fi existat o singură unitate de comandă”.

„Şi el ar fi vrut să arate o capacitate managerială remercabilă”, spune fostul lider al PSD, care consideră că „frustrările care au urmat au dus la tensiunile interne care au măcinat guvernul”.

Năstase a precizat că, dacă a discutat cu Liviu Dragnea „o vreme”, „în ultimele luni n-am mai avut un dialog”.

„Bănuiesc că prezenţa mea la Congres ar fi fost deranjantă, deşi activitatea mea a fost legată strict de interesele partidului. Cred că a fost deranjat strict de scrisoarea lui Bădălău, mai ales că Bădălău m-a consultat. Congresul a fost doar o reglare de conturi. Să o scoţi complet din joc pe Ecaterina Andronescu e o mare greşeală. Dragnea nu a înţels care e miza acestui Congres sau mai bine spus Congresul a rămas fără o miză”, a mai spus Adrian Năstase.