​Romeo şi Julieta de la Ighişul Nou: povestea care se ascunde în spatele cazului bărbatului care a bătut cu biciul două fete într-o şcoală.Toată România a putut urmări scenele incredibile, în care un bărbat intră într-o sală de clasă de la Ighişul Nou, judeţul Sibiu, cu un bici în mână. Gheorghe Bunaciu dă politicos „bună ziua” şi o lămureşte pe profesoară că va deranja „doar două minute”. Apoi se îndreaptă direct către două eleve şi le loveşte nervos de câteva ori cu un bici, strigând ca acestea să nu se mai atingă de copila lui. Scenele de violenţă au ajuns pe internet datorită camerelor de luat vederi, plasate în clasă. La scurt timp, bărbatul a fost reţinut de poliţie. atul fierbe şi astăzi, căci aproape fiecare om din sat a văzut imaginile violente şi, bineînţeles, fiecare partea sa de adevăr. Am încercat şi noi să aflăm de ce România a fost martoră la un astfel de caz şi ce poate motiva un om declarat lucid să recurgă la un astfel de gest. În spatele acestei reacţii halucinante pare să stea o relaţie de dragoste interzisă, scrieAdevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

România ratează din nou...Președintele, Klaus Iohannis, are în linii mari dreptate cât privește formele, dar se înșală cu privire la conținut. Președintele, Klaus Iohannis, a cerut astăzi demisia prim-ministrului Viorica Dăncilă. Întâlnirea dintre cei doi, care ar fi trebuit să aibă loc înaintea acestui anunț, fusese anulată, dar președintele a recunoscut că avea decizia pregătită indiferent cum ar fi decurs întrevederea. Într-o scurtă intervenție, cu o voce vizibil marcată de emoție, președintele Iohannis a spus, după ce a trecut în revistă evenimentele ultimelor zile privitoare la mutarea ambasadei la Ierusalim și la vizita guvernamentală în Israel: ”Doamna Dăncilă nu face față poziției de prim-ministru și transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România.” Și apoi a încheiat: ”Solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcția de prim-ministru al României”. Fie că are, fie că nu are dreptate, președintele nu îl poate demite pe primul-ministru. E o veche poveste, ba chiar cea mai importantă problemă constituțională a României, relateazăDeutsche Welle.

Cum a ajuns Amazon cel mai valoros brand din lume.Gigantul american Amazon a devenit cel mai valoros brand din lume. A depăşit chiar Apple şi Google. Însă ascensiunea sa este controversată. S-a ajutat mult de scheme fiscale pentru a creşte. Unele facile şi preferenţiale, care nu i-au dat prea mari bătăi de cap lui Jeff Bezos, fondatorul companiei. Pur şi simplu au fost speculate la maximum portiţele legislative. În urmă cu 24 de ani, când Jeff Bezos, pe atunci un antreprenor american la început de drum, căuta o casă pentru viitorul său magazin online de cărţi, prima opţiune a fost o rezervaţie americană. Respectiva locaţie ar fi reprezentat o scutire de taxe colosală, dacă autorităţile din California nu ar fi intervenit în stoparea planului. A fost prima încercare a lui Jeff Bezos de a fugi de taxe. Şi chiar dacă era aproape să dea faliment, nu s-a oprit. A împrumutat bani de la familie şi de la prieteni şi a continuat. Însă cu acelaşi gând. Să plătească taxe mai mici sau chiar deloc dacă se putea. Următoarea oprire a fost Seattle, selectat datorită populaţiei reduse din oraşul Washington. La acel moment, doar magazinele cu o prezență fizică într-un stat plăteau impozite pe vânzări, aratăDigi24.

De ce s-au iscat disputele dintre SUA şi Germania.Cancelara federală Angela Merkel se întâlneşte cu preşedintele american Donald Trump la Washington. Germania şi SUA rămân parteneri, dar există o serie de conflicte. Relaţia cu Iranul: Germania e o mare susţinătoare a acordului nuclear cu Iranul, "Joint Comprehensive Plan of Action" (JCPOA). Acordul din 2015 obligă Teheranul să-şi limiteze ambiţiile nucleare, în schimbul unei înlesniri a sancţiunilor impuse de ONU, UE şi SUA. Din perspectiva Berlinului, acordul e o garanţie ca Iranul să nu dezolte arme nucleare. Donald Trump vede lucrurile altfel: pentru el, acordul cu Iranul e "cel mai prost deal al tuturor timpurilor". Şeful Casei Albe acuză Iranul că nu respectă înţelegerile şi a refuzat să certifice acordul. A ameninţat chiar cu revocarea întregului plan, ceea ce ar supăra Berlinul şi restul Europei, conformDeutsche Welle.

Cum se folosesc Dragnea și Dăncilă de antisemitism (dar îl urăsc pe Soros).Carevasăzică Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au fost în Israel, fără un mandat, fără o misiune clară, pe fundalul unei serii de afaceri și incidente (mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim) care leagă România de Israel într-un mod cel puțin neconvențional. După povestea cu firma israeliană de spionaj Black Cube, compusă în bună parte din foști agenți ai Mossadului și recrutată de Daniel Dragomir, fost agent SRI, firmă care avea avea ca misiune compromiterea lui Kovesi (misiune eșuată), iată că Herman Berkovits, medicul personal al Benjamin Netanyahu, a fost numit consilier onorific al Vioricăi Dăncilă, ba chiar omul s-a lăudat și că e prieten cu Gabriela Firea. Cum s-a întors la București, în data de 11 Iyyar 5778, Dragnea s-a și repezit – manevră iresponsabilă politic – să-l acuze pe Iohannis de antisemitism pentru că acesta a spus că nu știe „ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea, acolo, cu evreii”. Ce-i drept, și cuvintele președintelui au părut nepotrivit învelite într-un aer de misticism, noteazăVice.

A început vacanța de 1 mai a românilor refugiați politic! Mazăre și-a invitat prietenii în Madagascar.Prietenii lui Radu Mazăre au ajuns în Madagascar și sărbătoresc Ziua Muncii. Libertatea a publicat imagini cu bodyguardul lui Mazăre, Nicolae Rotaru, bucurându-se alături de localnici. În imaginile de pe plajă apare și cumnata lui Mazăre, fotomodelul Cătălina Tănase, soția fratelui fostului primar, informeazătolo.ro.