Prezentatoarea TV Emma Zeicescu și fostul ei iubit, Claudiu Popa, de asemenea prezentator TV, au fost puși sub învinuire de procurorii DIICOT pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului, scrie cotidianul Libertatea, care citează surse judiciare.

Emma ZeicescuFoto: emmazeicescu.ro

UPDATE La solicitarea HotNews.ro de a preciza dacă ia măsuri în cazul Emmei Zeicescu, Televiziunea publică spune că nu a fost înștiințată oficial în legătură cu ancheta DIICOT și că realizatoarea nu are raporturi de muncă cu SRTv, ci raporturi "bazate pe un contact civil". Precizările TVR:

  • "Societatea Română de Televiziune nu a fost înştiinţată oficial în legătură cu ancheta derulată de DIICOT în ceea ce priveşte persoana doamnei Emma Zeicescu;
  • Emma Zeicescu nu are raporturi de muncă cu SRTv, ci raporturi bazate pe un contract civil;
  • SRTv a luat la cunoştinţă din presă despre poziţia oficială a DIICOT exprimată prin purtătorul de cuvânt al acestei instituţii referitoare la cazul menţionat;
  • SRTv ia toate deciziile cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a procedurilor interne."

Emma Zeicescu (TVR) și Claudiu Popa (Realitatea TV) au fost prinși cu cannabis asupra lor în vară, în timpul unui festival de muzică.

La momentul în care s-a făcut publică această informație, Claudiu Popa a negat acuzațiile care i-au fost aduse lui și fostei iubite.

„Declar acum că nu posed, nu comercializez, nu trafichez, nu cumpăr și nu vând, nu consum substanțe interzise de lege. Avocatul meu, la începutul acestei săptămâni, a început demersul cu privire la orice fel de tentativă de a fi calomniat sau imaginea mea să fie denigrată. Asta s-a întâmplat tot luni, din partea avocatului meu. Declar acum că nu aș accepta nicio clipă ca instituția la care lucrez să fie târâtă în mizerie și nici familia mea”, spunea atunci jurnalistul.

Contactat de Libertatea, Claudiu Popa a refuzat să comenteze informația.

Emma Zeicescu nu a putut fi contactată. Aceasta a anunțat, pe 8 octombrie, că intră în concediu medical pentru o săptămână.

Dacă informațiile se confirmă, cei doi riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.