​Imagini din satelit arată sute de tancuri ruseşti la frontiera cu Ucraina. Federaţia Rusă a desfăşurat în apropiere de graniţa cu Ucraina importante capacităţi ofensive, în special sute de tancuri, relevă imagini din satelit, potrivit agenţiei de presă ucrainene Ukrinform. "Imagini din satelit de pe Google Earth, realizate în luna noiembrie, arată prezenţa a sute de tancuri de luptă ruseşti la noua bază militară de la periferia oraşului Kamensk-Şahtinski", menţionează agenţia de presă citată, cu referire la publicaţia online Defence Blog, scrie Agerpres.

subiectele zileiFoto: Colaj foto

Sorina Pintea afirmă că sunt spitale în România care nu ar fi trebuit acreditate: Cine a făcut-o „fie nu era profesionist, fie nu era de bună-credinţă“. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că în România există spitale care nu ar fi trebuit acreditate de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, ceea ce înseamnă că cineva ori nu a fost profesionist ori nu a fost de bună-credinţă, transmite Agerpres. „Conform Agenţiei Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, sunt foarte multe spitale la standarde. Dar îmi pun şi eu o întrebare: cum au putut fi acreditate anumite spitale? Pentru că în această perioadă, de la învestirea în funcţia de ministru şi până acum, am fost în foarte multe spitale din România. Uneori, din politeţe, m-am abţinut să fac anumite comentarii, am preferat să tac. Şi am spus că trebuie luate anumite măsuri în anumite zone“, a declarat Pintea duminică seara, la B1 TV, unde a fost întrebată câte spitale din România sunt la standarde acceptate în UE, scrie G4Media.

Ardealul ia distanţă de guvernarea de la Bucureşti.Ce spun specialiştii despre Alianţa Vestului. Patru oraşe dezvoltate din Transilvania, conduse de edili liberali, vor să ia distanţă de administraţia centrală controlată de PSD şi au înfiinţat Alianţa Vestului, o asociaţie care îşi propune să realizeze proiecte comune în domeniul infrastructurii şi al dezvoltării. Motivul: ineficienţa statului român privind atragerea de fonduri europene. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, primarul Oradei, Ilie Bolojan, şi primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat sâmbătă documentul de înfiinţare a Alianţei Vestului. Printre obiectivele Alianţei Vestului sunt accelerarea implementării proiectului Autostrada Transilvania, urgentarea autostrăzii Via Carpathia, dezvoltarea unei conexiuni feroviare de mare viteză între cele patru oraşe, finalizarea completă a tronsoanelor de centură, dar şi construirea a două spitale regionale în Cluj-Napoca şi Timişoara. Alte obiective vizează dezvoltarea unei reţele de transport public interregional şi intraregional, creşterea mobilităţii ecologice în zona metropolitană prin proiecte de tip tren, tramvai, troleibuz, autobuz electric, metrou metropolitan, scrie Adevărul.

Cine alimentează furia francezilor? Descoperirile unor investigații de securitate cibernetică. Sute de conturi de pe rețelele de socializare, care au legătură cu Rusia, au încercat să amplifice protestele de stradă ce zguduie Franța, relevă o analiză a unei companii de securitate cibernetică la care au avut acces jurnaliștii de la publicația „The Times”. Această rețea de conturi a făcut să circule mesaje pe Twitter care se concentrau asupra violenței și haosului generat de protestele „vestelor galbene”. În momentul în care au izbucnit revoltele, luna trecută, un grup de aproape 200 de conturi aflate sub monitorizare au transmis aproximativ 1.600 de tweet-uri sau re-tweeturi pe zi! O mare parte dintre aceste conturi par să fie așa-numite „conturi-fantomă” care, aparent, ar aparține unor persoane din Vest. Însă, potrivit unei analize făcute de compania New Knowledge, aceste conturi au răspândit informații folosind fotografii cu protestatari răniți la alte evenimente, pentru a construi imaginea unei poliții extrem de brutale, scrie Digi24.

Ce trebuie să citești ca să fii portar la Biblioteca Națională pe un salariu de 36.500 de lei pe an. Examenul scris e pe 28 decembrie. Biblioteca Națională a României are 17 posturi de portar în organigramă, iar de curând a scos la concurs unul dintre ele, potrivit anunțului de pe site-ul propriu. Condițiile pentru angajatul care va ocupa acest post sunt însă foarte serioase, provocatoare chiar. Nu se cer studii medii sau superioare, dar candidații trebuie să citească și să știe pe de rost nu mai puțin de 3 regulamente interne, 5 legi și o carte atât de căutată că nu se mai găsește nici la anticariat, potrivit Edupedu.

Rusia, suspectată de alte două asasinate în Marea Britanie. Rusia ar avea legătură cu alte două asasinate comise în ultimii ani în Marea Britanie, potrivit noilor probe descoperite de anchetatorii britanici care se ocupă de ancheta în cazul otrăvirii fostului spion dublu rus, Serghei Skripal, şi a fiicei sale, Iulia, în martie la Salisbury (Anglia), dezvăluie publicaţia The Sunday Times, citată EFE, citată de Agerpres. Anchetatorii Diviziei antiteroriste a Scotland Yard-ului, cunoscută sub numele de SO15, care investighează cazul Skripal, au avut acces la informaţii care indică faptul că Kremlinul s-ar putea afla în spatele uciderii a încă două persoane în Marea Britanie în ultimii ani, scrie G4Media.

Rachete Patriot vs drone / Un general american explică situaţia - publicaţia "Futurism". Un aliat al SUA a tras cu o rachetă sol-aer Patriot, în valoare de 3 milioane de dolari, pentru a doborî o dronă care costă 200 de dolari, a anunţat generalul David Perkins, la simpozionul Global Force, organizat de armata americană. Nu a fost vorba de un exerciţiu militar, potrivit publicaţiei Futurism. „Avem un aliat foarte apropiat care s-a confruntat cu un adversar care folosea un mic quadrocopter (n.e. - dronă cu patru elice). L-au doborât cu o rachetă Patriot”, a spus Perkins, fără a da numele ţării. „Nu ştiu dacă a fost un schimb economic bun”, a adăugat generalul, scrie monitorulapărării.ro.