Ordonanţele lui Tudorel Toader au fost publicate în Monitorul Oficial. Controversata secţie de anchetare a magistraţilor primeşte puteri sporite. La şefia parchetelor pot fi numiţi şi judecători care au îndeplinit funcţia de procuror.

Lupta pentru JustitieFoto: Colaj foto

Liviu Avram scrie în Adevărulcum lucrează Tudorel Toader pentru infractori. O dovadă. Din informaţiile disponibile până acum, undeva pe la jumătatea lunii decembrie anul trecut, unul din inculpaţii din dosarul TelDrum - Liviu Dragnea, investigat la DNA, a depus un memoriu (atenţie: un memoriu, nu un denunţ, nu o sesizare) în care, printre altele, menţiona şi numele unui magistrat. După două zile, un procuror de la Secţia specială s-a prezentat la DNA şi a solicitat dosarul TelDrum, pe motiv că, atâta timp cât acolo apărea şi un magistrat, dosarul era de competenţa acestei Secţii. Prin limitarea interimatelor la 45 de zile, prin mutarea avizului pentru funcțiile de procuror – șef de la secția de procurori a CSM la plen, prin introducerea noutății ca și judecătorii care au fost procurori să poată candida la șefia Parchetelor, Dragnea și-a creat cadrul necesar pentru a-și instala oamenii la șefia instituțiilor care îi pun în pericol libertatea, banii și puterea, scrie G4media.ro. ”E prima dată când un guvernant după 1989 emite un decret în regim ceauşist”, crede Cristian Tudor Popescu. În opinia acestuia, exprimată la Digi24, nici măcar comuniştii nu schimbau legile ca să obţină ce doreau cu ajutorul justiţiei, ci le foloseau pe acelea care erau. În această secţie inventată acum, cerând dosarul lui Liviu Dragnea, Tel Drum, de la DNA, se constituie ca o justiţie paralelă, cu circuit închis. Ion Cristoiu, credeți sau nu, scrie în EVZ că Liviu Dragnea se prăbușește. Această afirmație se bazează pe ultimele întîmplări de la ședința ședința CEXN de marți. Antena 3 scrie despre Alina Bica și Kovesi și doar amintește despre OUG. Deutsche Welle scrie că Justiţia s-a văzut executată scurt, cu mitraliera unor OUG date în beneficiul şefului infractor al PSD. Statul de drept a decedat în absenţa naţiunii şi a abulicei Europe. Ce face preşedintele? Cere azil în Venezuela?, se întreabă Petre M. Iancu. Or, Preşedintele României pare a nu pricepe că el, care ar trebui să vegheze, potrivit Constituţiei, la respectarea ei, a fost deposedat prin OUG-uri şi de ultimele sale prerogative în domeniul justiţiei.

Bune de citit:

Un subiect interesant vine dinspre ziarul Lumina. Da, ziarul acela al Patriarhiei :) În ediţia de vineri, 15 februarie, a „Ziarului Lumina“ a fost publicat articolul cu titlul „Record Hubble în investigarea adâncurilor din Univers“ (documentat după „Hubble News Release“, din 12 februarie 2008) şi semnat de diac. Sorin Mihalache, coordonator al Centrului de Studii Interdisciplinare în Religie şi Ştiinţă al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“ Iaşi. În articolul respectiv se vorbea despre ultima performanţă a telescopului spaţial Hubble, care a reuşit să fotografieze o galaxie apărută la 700 de milioane de ani după marea explozie de acum 13,7 miliarde de ani (Big Bang). Articolul menţionat, postat şi în ediţia online a „Ziarului Lumina“ (www.ziarullumina.ro), a generat, pe forumul de dezbateri, un schimb de idei extrem de viu şi de incitant. Unii dintre participanţii la discuţii („Ioan“, „Claudiu“) l-au acuzat pe semnatarul articolului că ar promova idei „evoluţioniste“ şi, prin aceasta, ar intra în contradicţie cu învăţăturile Sfintei Scripturi, ale Sfinţilor Părinţi şi cu dogmele Bisericii Ortodoxe. Citiţi mai jos fragmente din „acuzaţiile“ aduse articolului şi răspunsurile semnatarului, diac. Sorin Mihalache.

Vice scrie căRomânia respiră aerul toxic al fostei Iugoslavii. În loc să închidă termocentralele locale, politicienii noștri construiesc altele noi. Aerul care ajunge în plămânii tăi e plin de dioxizi de sulf, pulberi în suspensie sau oxizi de azot care te pot îmbolnăvi de astm, bronșită și boli cardiovasculare. Mare parte din poluarea asta vine de la arderea cărbunelui pentru producerea de energie. Deși uneori 70% din producția de energie din România vine din surse regenerabile, politicienii continuă să țină în viață termocentrale care-ți mănâncă zilele la propriu. Asta spune un raport dat publicității luni.

Contributors.ro publică un interviu cu Maia Sandu. ”Aceste alegeri sunt cele mai nedemocratice din toată istoria Republicii Moldova. Abuzurile guvernării sunt sufocante. Noi, liderii opoziției, suntem urmăriți de poliție, ne sunt interceptate telefoanele, ne-a fost deschis un dosar penal pentru trădare de patrie”. Idei principale: Abuzurile regimului Plahotniuc împotriva opoziției transformă scrutinul de duminică în cele mai nedemocratice alegeri din istoria Republicii Moldova; Împotriva liderilor opoziției pro-europene regimul de la Chișinău folosește instrumente de presiune și intimidare asemănătoare cu cele folosite de Putin.