Laura Codruţa Kovesi a fost audiată marţi peste o oră în cadrul Comisiei LIBE pentru postul de şef al Parchetului European. Kovesi a obţinut cele mai multe voturi în Comisia pentru control bugetar (CONT), după audierile din Parlamentul European pentr şefia Parchetului European, urmată de candidatul francez Jean-François Bohnert, cu 11 voturi. Bucurie într-o tabără, supărare mare în alta.

ActualitateFoto: Colaj foto

Republica scrie că Laura Codruța Kovesi, înfierată de pesedisti, a fost apărată de europarlamentarii străini: „Sunt mândră că doamna Kovesi se află aici în ciuda groaznicei campanii pe care propriul său guvern a lansat-o împotriva sa”. „Sunt mândră că doamna Kovesi se află aici, în ciuda groaznicei campanii pe care propriul său guvern a lansat-o împotriva sa”, a spus, în timpul audierilor Eva Joly, eurodeputată din grupul Verzilor. „Sunt complet solidară cu dvs referitor la atacurile la care ați fost supusă”, a completat, potrivit Hotnews.ro și Barbara Spinelli, de la grupul NGO. Cristian Tudor Popescu a descris plastic la Digi 24 că dl. Bohnert s-a prezentat ca un cavaler călare, cu o armură strălucitoare, un un panaș stufos și viu colorat, în vreme ce această doamnă Kovesi a venit ca o pedestrașă. Cu pământul sub picioare, plină de cicatrici. Cu o sabie goală în mână și fără armură. Asta este diferența dintre cei doi. Dl. Bohnert era impecabil. Dna Kovesi este o meseriașă care a suportat zeci, sute de lovituri. „În dauna Bucureştiului, sunt alţii în lumea largă care sprijină candidatul României. Nu îţi e un pic ruşine?”, a reacționat și Cristian Diaconescu. ”Un candidat care nu fuge de întrebări și care a impresionat”, spune eurodeputatul popular Siegfried Mureșan/PNL, pentru DW și Digi FM, despre audierea LCK. ”Doamna Grapini o ajută foarte mult pe doamna Kovesi. Întrebarea aia și ieșirea destul de nervoasă au creat emoție”, a spus Moise Guran, în direct la Europa FM. Nicio surpriză pe front: ”Jocul perfid făcut de Kovesi la audiere, devoalat: "Minciuni, eschive, abureli", titrează Antena 3 care publică mai multe atacuri la adresa lui Koveși. Și Dan Andronic are același discurs în Evenimentul Zilei: ”Koveși a făcut-o așa cum ne-a obișnuit, spunând jumătăți de adevăr sau minciuni de-a dreptul.” Ne surprinde?!

Dacă vă întrebați de ce atâta luptă pentru Procurorul-Şef European vă invit să recitiți explicația lui Alexandru Cristian Surcel de pe Contributors.ro sau articolul preluat din Euronews care explică ce este Parchetul European și cum va contribui el la combaterea corupţiei care implică fonduri UE.

Bune de citit:

A da sau a nu da teme? I-am scris unei învățătoare din Finlanda ca s-o întreb ce teme pentru acasă le-a dat elevilor ei, scrie Republica.ro. Din afară, pare că nu există prea multe învățare în clasele din Finlanda. Dar învățarea este un act social, iar ceea ce se petrece în timpul orelor permite elevilor și profesorilor să interacționeze mai mult în funcție de nevoile fiecăruia. Lucrul în echipă sau în perechi la școală, și temele sau proiectele de grup sunt ceva firesc atât în școlile, cât și în universitățile finlandeze.

„Secția de investigare a magistraților nu are cum să funcționeze. Până ajung ei la un flagrant, mita e dată, luată și cheltuită!“, explică pentru Recorder procurorul Alexandru Codreanu, unul dintre magistrații care au protestat vineri pe treptele Palatului de Justiției din București

Cum a plănuit Gigi Englezu atacul mafiot soldat cu uciderea patronului unei case de schimb valutar din Focșani. De ce a lăsat în urmă 100.000 de euro, scrie Adevărul. Se pare că între cei doi criminali a izbucnit o ceartă legată de faptul că au folosit armele în mod nejustificat. În plus, în depărtare ar fi apărut luminile unui alt autoturism, motiv pentru care atacatorii au fugit de la locul faptei fără banii omului de afaceri şi abandonând propriul autoturism.