Un prefect și doi șefi din Poliție demiși în cazul fetei dispărute la Caracal. Iohannis spune că nu e suficient. Poliția a intervenit cu o întârziere de circa 19 ore în cazul unei crime din Caracal, după ce o adolescentă sunase de trei ori la 112. STS este acuzat că a transmis Poliției locații greșite pentru apelul inițiat de fata ucisă, scrie Europa Libera.

colaj subiecteFoto: Hotnews

Proteste la Caracal, în faţa „casei ororilor“. Sute de oameni scandează revoltaţi: „Nepăsarea voastră ucide vieţi“. Sute de oameni s-au adunat încă din timpul zilei în faţa imobilului în care se presupune că a fost ucisă Alexandra Măceşanu, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de modul cum s-a desfăşurat ancheta. Caracalenii protestează şi la această oră, scrie Adevarul.

Mizeria incredibilă din 2 spitale. “Proprietar e un minister care nu mai există”. Scorojite şi împovărate de timp, clădirile vechi numite “spitale”, care adăpostesc mii de pacienţi în fiecare an nu mai îndeplinesc de multă vreme condiţiile minime de funcţionare, conform Știrile ProTV.

CTP, despre cazul cutremurător de la Caracal: Un copil a chemat statul român în ajutor. Nu o dată, de trei ori. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat vineri seara la Digi24 că este atât de copleșit de cazul Alexandrei, tânăra ucisă la Caracal, încât nu poate face comentarii și a preferat să citească un text scris pe această temă. „Ce vom vedea acum e poate la fel de înspăimântător ca bucățile din trupul Alexandrei și ale altor victime, răspândite prin curte: efortul supraomenesc - sau subomenesc - pe care îl vor face toți ca să se scoată nevinovați”, a conchis cu amărăciune CTP conform Digi24.

Prezidențialele bat la ușă: crește riscul apariției fake news-urilor și amplificării campaniilor de dezinformare și manipulare. La aproape trei luni până la alegerile prezidențiale, specialiștii consultați de Europa Liberă atrag atenția că există riscul ca dezinformările și fake news-urile să se intensifice. Tot ei propun și o soluție pentru ca România să nu mai fie vulnerabilă în fața acestui fenomen, scrie Europa Libera.