Sindicatul poliţiştilor, Pro Lex, a publicat pe YouTube o înregistrare video cu un concurs pentru ocuparea unui post de conducere, respectiv adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, în care unul dintre candidați, care pare nepregătit, primește răspunsurile de la unul dintre examinatori, în timp ce celălalt răspunde la toate întrebările examinatorilor. Câștigă, evident, primul candidat.

Marius Daniel IvascuFoto: Politia Romana

Cei doi candidați sunt comisarul şef Daniel Ivaşcu, venit de la Braşov la Covasna, și care a fost împuternicit de şapte ori în funcţia de adjunct al şefului IJP, şi de comisarul şef Florin Popa, şeful Poliţiei Municipiului Târgu Secuiesc, cu o experienţă de 26 de ani, potrivit adevărul.ro.

Ovidiu Comşa, fost consilier juridic în cadrul Direcţiei Juridice din cadrul Poliţiei Române, afirmă că, în momentul în care comisarul şef Florin Popa şi-a anunţat intenţia de a candida pentru postul liber, au început presiunile, potrivit anchetei publicate de sindicatul ProLex.

„Te sancţionează ca să nu poţi participa pentru că atunci când eşti sub efectul unei sancţiuni nu ai dreptul să participi la niciun concurs. Când a anunţat că vrea să avanseze, pe numele lui Popa au început să curgă sancţiunile pentru a nu putea participa. În acelaşi timp erau dispuse cinci cercetări prealabile pentru fapte iluzorii, dovada că nu a rămas niciuna în picioare”, spune acesta.

  • Înregistrarea video, mai jos