​Ce aş face dacă aş fi regele românilor? Dacă îl mai prind pe peştişorul de aur şi mă face regele românilor, i-aş implora pe supuşii mei să stea strâmb şi să-şi judece drept criza guvernamentală. L-am mai prins în trecut. Îl rugasem să ne scape de regimul Dragnea. Îi mulţumesc că s-a conformat şi e pe punctul de a ne izbăvi şi de tragicomicul episod Dăncilă. Dar şi românii l-ar putea ajuta. Dacă s-ar activa. Dacă îl recapturez şi mă face regele românilor, i-aş implora pe supuşii mei să-i judece onest şi pe principalii actori ai acestei crize murind unii cu alţii de gât de dragul ciolanului: pe un ministru de externe care preferă să-şi trădeze partidul decât să-şi restituie portofoliul, scrie DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum a ajuns Germania să-şi „deporteze“ copiii-problemă în Maramureş. Suma enormă plătită lunar de statul german pentru fiecare minor. Procurorii români de la Crimă Organizată au date conform cărora programul de reeducare derulat de doi cetăţeni germani în Vişeu de Sus şi finanţat de statul german este doar un paravan în spatele căruia s-au comis infracţiuni. Acuzaţii similare au fost aduse încă din 2006. ONG-urile primesc între 4.000 şi 6.000 de euro pentru fiecare copil Sunt înscrişi în program tineri care au comis infracţiuni, copii care provin din familii distruse sau ai căror părinţi nu prea sunt interesaţi de propriii urmaşi, iar unii au tulburări traumatice, care ar necesita, de fapt, terapii speciale, arată sursa citată, potrivit Adevărul.

Ministrul Daniel Breaz: Nu se poate vorbi în acest an de subfinanțare în educație. Ministrul interimar al educaţiei, Daniel Breaz, a declarat miercuri seară că nu se poate vorbi în acest an de subfinanţare în sistemul educaţional. Potrivit demnitarului, banii luaţi de la Educaţie la rectificarea bugetară nu vor afecta sistemul de învăţământ din România. Daniel Breaz a mai spus că există în dezbatere publică un proiect privind majorarea taxelor pentru echivalarea diplomelor de studii, relatează Digi24.

Șefii ALDE din Iași țin cu ”dinții de ciolan” deși s-a rupt coaliția. Cine sunt vizați. Decizia ALDE de a ieşi de la guvernare este puţin probabil să producă efecte imediate pe plan local, însă pe termen lung pot fi urmări imprevizibile: de la fragilizarea alianţelor în forurile locale la pierderea de funcţii de către membrii ALDE numiţi sau menţinuţi acolo prin algoritm politic. Prin prisma alianţei cu PSD, ALDE deţine un mandat de viceprimar al Iaşului (Radu Botez) şi unul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (Victor Chirilă). Gheorghe Tătaru (fost primar la Târgu Frumos) a ajuns director la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Iaşi pe criterii politice, dar el a declarat că este „prematur“ să vorbească despre o demisie, conform Ziarul de Iași.

Investițiile din Defileul Jiului, blocate de peste 14 ani. De peste 14 ani a început construcția celor două hidrocentrale în Defileul Jiului, iar acestea nu sunt finalizate nici în prezent. Lucrările au fost sistate în urmă cu mai mulți ani din motive necunoscute. S-a vorbit despre lipsa de finanțare, însă a părut că la un moment dat se trage de timp și organizațiile de mediu au reușit să obțină în instanță anularea autorizației pentru realizarea celor două hidrocentrale care sunt amplasate pe râul Jiu. Dian Popescu, fost consilier al ministrului energiei, Toma Petcu, a declarat că lucrurile nu pot rămâne astfel în ceea ce privește investiția și cineva va trebui să răspundă pentru hidrocentralele nefinalizate, scrie Gazeta de Sud.

Lia Savonea nu a trimis la Cotroceni decizia CSM de acceptare a demisiei Danei Gîrbovan din magistratură. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, nu a trimis la Palatul Cotroceni decizia Secţiei pentru Judecători a Consiliului care a votat în unanimitate plecarea din magistratură a judecătoarei Dana Girbovan, propunerea PSD pentru ministrul Justiţiei. Potrivit unor surse judiciare, la Cotroceni a ajuns doar cererea lui Gîrbovan de demisie din magistratură, nu şi hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM care aproba această demisie. În aceste condiţii, Klaus Iohannis nu a putut semna decretul de eliberare din funcţia de magistrat a Danei Gîrbovan, relatează Europa Liberă.

Cum arată singurul spital de reumatologie din România, inaugurat la București. Singurul spital de reumatologie din România a fost inaugurat miercuri, după o investiție de 1,5 milioane de euro și o așteptare de aproape 2 ani. Ce-i drept, unitatea era deja funcțională și trata pacienții inclusiv cu ajutorul unui aparat unic în țară: un neurostimulator care poate să elimine durerile reumatice de spate fără o intervenție chirurgicală. Spitalul de reumatologie “Ion Stoia” din Bucureşti are un corp nou de 4 etaje, legat de clădirea veche printr-o pasarelă, potrivit Știrile Pro Tv.