Caracal, orașul contrastelor: mașini de zeci de mii de euro la polul sărăciei. Deși Caracalul are puțini locuitori, mulți dintre ei șomeri și asistați social, iar condițiile de trafic sunt nesigure, orașului fără transport în comun nu duce lipsă de proprietari de mașini de lux. Cazul Dincă a adus în atenția publică un oraș cunoscut mai degrabă din legende ironice și din bancuri. Caracalul dormita până mai ieri în plutonul cenușiu al sărăciei din sudul țării, relatează Libertatea.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Profeţii ştiinţifice. Cum va arăta lumea peste 50 de ani: autostrăzi subacvatice şi clădiri „zgârie-pământ“. Cu ocazia deschiderii unui nou magazin Samsung în King’s Cross, la Londra, compania a vorbit cu mai mulţi academicieni şi a creat o imagine a lumii peste 50 de ani, formată din 10 predicţii. Compania sud-coreeană deschide un nou ”experience space” în districtul King’s Cross, situat în nordul Londrei, iar cu această ocazie a întocmit un raport care examinează principalele modificări din domeniul tehnologiei în următorii 50 de ani, conform Adevărul.

UE: Von der Leyen își țese echipa de comisari europeni la Bruxelles. "Dantelele de Bruxelles" sunt faimoase. La fel oare și dantelăriile politice? Noua șefă a Comisiei Europene are o sarcină grea: își alcătuiește echipa fără să poată decidă liber componența ei. Cum funcționează procesul? Ceea ce Ursula von der Leyen tocmai încearcă să facă poate fi comparat cu vechea și complicata artă a dantelăriei. Dantelele de Bruxelles sunt oricum o tradiție îndelungată și sunt faimoase în lumea întreagă. Ele se vând în toate magazinele de suveniruri, scrie Deutsche Welle.

Brașovul vrea să interzică farfuriile și paharele de plastic la evenimentele desfășurate pe domeniul public. Autoritățile din Brașov vor să interzică folosirea farfuriilor, paharelor și tacâmurilor de plastic la evenimentele organizate pe domeniul public, informează Biz Brașov. Primarul George Scripcaru recomandă în schimb folosirea farfuriilor din tărâțe. Cei care nu respectă condițiile nu vor mai avea posibilitatea de a mai organiza sau participa la alte evenimente ce se vor desfășura pe raza municipiului Brașov, conform Digi24.

Cine sunt proprietarii complexului care a ars în Băneasa. Metav Business Park, din apropierea Aeroportului Băneasa, este controlat de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu şi Radu Dimofte, primul fiind condamnat la 7 ani de închisoare în dosarul privind terenurile din nordul Capitalei. Gabriel „Puiu” Popoviciu, născut în 13 decembrie 1959, este un controversat om de afaceri din România şi unul dintre cei mai influenţi actori de pe piaţa imobiliară din România, scrie Adevărul.

Sarah Perry: ”Nu poți să iei în seamă tot ce se scrie despre tine, ai ajunge să înnebunești”. "Genul horror nu se referă neapărat la conținutul poveștii, ci la efectul pe care îl are asupra cititorilor. Prin “Melmoth” mi-am propus să înspăimânt oamenii, dar când am scris “Șarpele din Essex”, scopul era să îi fac pe oameni să își pună întrebări: “oare chiar există ceva acolo? și dacă da, ce anume?” Aș zice că asta este diferența dintre genurile horror și mystery", spune Sarah Perry intr-un interviu pentru serialreaders.com.

Chef Florin Dumitrescu lansează prima carte despre bucătăria românească moderna. Chef Florin Dumitrescu lansează, pe 2 septembrie, a doua să carte de bucate, "Romănește. Punct și de la capăt". Este prima oara când un chef publica o carte despre bucătăria românească moderna, dar și prima oara când un chef cu 3 stele Michelin semnează prefață pentru o carte a unui autor roman.Chef Florin Dumitrescu prezinta în noua să carte peste 60 de rețete romanești, relatează wall-street.ro

S-au trezit în ceasul al 12-lea și îi contestă statutul în cadrul Universității. Când presa locală scria că pe Radu Constantea nu-l recomandă absolut nimic pentru poziția de președinte al Asociației care administrează clubul de fotbal Universitatea, PSD-iștii doremau în plenul administrației locale, la masa lui Emil Boc. Acum, în ceasul al 12-lea – după ce Constantea și gașca lui au păpapt o groază de bani din bugetul public fără vreun rezultat notabil la schimb – se trezesc și PSD-iștii să-l ia la rost pe primarul Boc, cerându-i să depolitizeze „U” Cluj, potrivit Actual de Cluj.

Curent gratis pe esplanada de la Hala Centrală din Iași. Pericol pentru copii. Mai multe panouri care conțin câte cinci prize electrice sunt deschise pe esplanada de la Hala Centrală. Oricine poate veni și să se conecteze la curentul electric. Unii ieșeni, mai întreprinzători, chiar au dus o băncuță în apropierea unui astfel de panou pentru a-și încărca telefonul. Alții s-au limitat în a distruge panourile care nu le erau ”de folos, notează Ziarul de Iași.