Cotidianul nemțean vestea.net scrie că șefa organizației USR Piatra Neamț este Ramona Tofan (fostă Dospinescu), fiica lui Constantin Dospinescu, fost primar și prim-secretar PCR la Piatra Neamț între 1980 și 1986. Soțul ei, care este acum președintele organizației USR din comuna Horia, a fost, pe rând, vicepreşedinte PNŢCD Neamţ, şef de organizaţie PSD şi candidat la primărie din partea Partidului Verde.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ramona Tofan a fost aleasă în iunie 2019 vicepreședinte USR Neamț și, tot în acea perioadă, devine și președinte al organizației locale Piatra Neamț.

„(...) facem și precizarea că tot e la modă cu acuzațiile (vezi cazul Dan Barna – Rise Project) ba că unele dezvăluiri apar în campanie electorală, ba că altele sunt la pont, că acest articol a plecat de la sesizarea făcută de membri ai USR Neamț care chiar își doresc ca partidul lor să fie „altceva” în politica românească și, de asemenea, să se renunțe la ipocrizie în discursul public”, precizează autorul articolului, ziaristul Daniel Vinca.

Soțul Ramonei Tofan, Salvadori, a fost vicepreşedinte PNŢCD Neamț și, din 1999 până la începutul lui 2001, preşedintele Fondului Proprietăţii Private Neamț.

În 2012, revine în politică și candidează la alegerile locale din partea PSD, în epoca USL, pentru a deveni consilier local.

În 2016, îl regăsim în Partidul Verde, din partea căruia a candidat la primărie.

În urmă cu un an, Salvadori Tofan a intrat în USR. Mai multe aici.