Ziarul Libertatea relatează că echipajul ambulanței care l-a dus la spital pe primul bucureștean depistat cu coronavirus nu a îmbrăcat echipamentul special de protecție, întrucât suspiciunea în cazul său a fost de colită. Acum, asistenta este izolată acasă, dar ambulanțierul e în Bulgaria!

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit ziarului Libertatea, un angajat al Ambulanței București a mărturisit că, „la microstația Ambulanței Sector 3, cei care au asigurat transportul la spital al bărbatului de 49 de ani venit din Italia, oamenii sunt foarte îngrijorați că s-ar fi putut contamina”. Este vorba de primul echipaj care a ajuns vineri seară, la ora 21.00, la domiciliul bărbatului.

„Pacientul vomita și avea febră. Nu tușea și nu avea dificultăți la respirație. Suspiciunea era de colită. Așa că oamenii nu aveau de ce să apeleze la costume, pe care le luăm din Centrală dacă există suspiciune de coronavirus”, a povestit pentru Libertatea doctorul Victor Zota, șeful Ambulanței Sectorului 3.

Acesta a mai povestit că: „Pacientul a mers pe picioarele sale la ambulanță, contactul a fost doar cu asistenta și cu ambulanțierul, nu și cu șoferul. L-am dus la Balș, i s-au luat analize și apoi înțeleg că s-a întors la familie. Când sâmbătă pe la ora 17.00 cei de la Balș l-au depistat pozitiv, l-au dus acolo și ni s-a comunicat și nouă. Atunci am băgat-o pe asistentă la izolare, acasă, unde va sta 14 zile”.

Despre ambulanțier, Zota a precizat că acesta este „într-un scurt concediu în Bulgaria”: „Da, este în Bulgaria, alături de mai mulți colegi, nu s-a putut întoarce în noaptea asta. El va veni mâine în țară, i se va recolta sânge, i se vor face și lui analize și va sta izolat timp de 14 zile”.