​În cadrul Congresului Partidului Social Democrat, ce este programat să aibă loc pe 22 august, Marcel Ciolacu va prezenta programul politic propus pentru reconstrucția formațiunii politice. Acesta prevede abandonarea unor subiecte abordate de PSD în trecut, precum justiția penală, și își va concentra discursul și acțiunea politică pentru promovarea principiului de justiție socială, respectiv pe politicile publice privind diminuarea decalajelor sociale, asigurarea unui acces egal pentru toți cetățenii la dezvoltare și la servicii publice de educație și de sănătate, pentru reducerea sărăciei și creșterea clasei de mijloc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu toate astea, PSD va continua să condamne atacurile din mediul politic împotriva instituțiilor fundamentale ale statului de drept care reprezintă pilonii sistemului democratic din România.

Un alt punct abordat de Marcel Ciolacu în programul politic pe care îl propune este „Experiență profesională și fără cumetrii în funcții publice”.

Astfel, ar urma introducerea unor reguli de selecție și de promovare în interiorul partidului și în funcții publice politice, pe criterii legate de experiența profesională și de competențele dobândite, printre care se numără și „fără cumetrii în funcții publice” – prin care se va interzice promovarea în funcții publice politice a unor persoane care se află în relație de rudenie de gradul 1 sau 2 cu cei care au putere de decizie în privința acelei funcții.

Nu în ultimul rând, programul propune o repoziționare ideologică a partidului: de la percepția că PSD este „partidul pensionarilor” și al categoriilor defavorizate care au nevoie de asistență socială, social-democrații ar urma să se adreseze preponderent celor care au contribuit sau contribuie la dezvoltarea României.

Cu alte cuvinte, PSD ar urma să devină partidul clasei de mijloc. În acest sens, unul dintre obiectivele social-democraților ar urma să fie reducerea sărăciei.

Citește articolul integral PeBloguri

Acesta este un conținut sponsorizat și nu reprezintă poziția HotNews.ro