Joi seara, Antena 3 se lăuda cu o dezvăluire nemaivăzută despre Nicușor Dan titrând bombastic pe burtieră: "bomba bombelor, detonată!". Un personaj cu vocea distorsionată și imaginea protejată făcea acuzații la adresa lui Dan. Cine e însă personajul misterios al Antenei 3? Rise Project dezvăluie că acesta se numește Valentin Daniel Bololoi și a fost arestat în 2002 pentru tâlhărie, cunoscut fiind de atunci cu antecedente penale.

Bololoi, 'bomba' celor de la Antena 3Foto: Rise Project

Sub protecția anonimatului, el a făcut mai multe acuzații la adresa principalului contracandidat al Gabrielei Firea, susținută fervent de postul tv.

Domnul Bololoi a fost arestat în 2002 pentru tâlhărie, cunoscut fiind de atunci cu antecedente penale. Împreună cu patru complici, i-a furat unei femei bijuteriile, un aparat foto și alte bunuri personale. A ieșit din pușcărie un an și jumătate mai târziu.

Tâlhăria s-a consumat într-un bar de noapte din sectorul 3, zonă dominată de un temut clan interlop: Caranii.

Burtiera Antena 3

Burtiera Antena 3

Foto: captura Antena 3

Ani mai târziu, în 2014, Valentin Daniel Bololoi a ajuns martor în dosarul de crimă organizată al Caranilor și Duduienilor, în care cele două clanuri sunt acuzate de cămătărie asociată cu jocurile de noroc. Bololoi a descris în instanță luptele de putere din subteranele Bucureștiului și momentele în care a participat activ la acestea, în calitate de apropiat al lui Aurel Răducan, unul dintre liderii Caranilor.

În 2016, același personaj conducea un hotel din Târgu Mureș care a țepuit peste 200 de oameni cu banii pentru Revelion. Afacerea avea probleme legale mai vechi. Detalii, aici: bit.ly/3cu1bCN

Cel mai important însă: în 2012, Valentin Daniel Bololoi a prestat și pentru magnatul imobiliar Marius Locic. Acela este contextul la care s-a referit în interviul difuzat aseară de Antena 3, spune el.

Tribunalul Bucuresti suspendase în acel an autorizația de construire a unui imobil de cinci etaje, pe care Valeriu Stoica (fost ministru liberal al Justiției) si miliardarul Locic voiau să-l construiască în cartierul Cotroceni. Sentința dădea atunci câștig de cauză asociației "Salvati Bucureștiul", condusă de Nicușor Dan. Detalii, aici: bit.ly/32ZB9Ej

Partener cu Gigi Becali, inclusiv în celula de la închisoarea Jilava, Marius Locic a fost condamnat în cazul răsunător de corupție al senatorului PSD, Cătălin Voicu, pentru care colecta mită. A fost consiliat în imobiliare de trei generali SIE. Detalii, aici: bit.ly/3kI71De

RISE a avut azi două discuții cu Valentin Daniel Bololoi. În prima, reporterii au pretins că lucrează la Antena 3 și că doresc să programeze, tot "anonim", un interviu similiar cu cel de ieri. Bololoi a fost de acord.

A doua convorbire a fost inițiată de el, după ce ne-a verificat în prealabil la postul TV și a realizat că s-a deconspirat.