​​Au trecut alegerile locale, iar pandemia și criza economică încep să ocupe agenda publică. Timp de șase luni, guvernul Orban a ascuns sub preș efectele crizei economice apelând la împrumuturi cu dobânzi astronomice, iar despre pandemie a vorbit doar când a fost convenabil din punct de vedere electoral.

Lucian RomascanuFoto: Agerpres

Acum lucrurile ies la lumină. Am depășit 2.000 de infectări zilnice, mortalitatea este de peste cinci ori mai mare ca media Uniunii Europene, iar paturile ATI sunt ocupate în proporție de 85%.

Conform ministrului Sănătății, doar în ultima săptămână 770 de elevi s-au infectat cu coronavirus. Zeci de școli se închid zilnic la nivel național, iar tabletele promise de guvern, în martie, nu au ajuns încă la elevi.

Criza economică

Conform ultimelor cifre, economia României a pierdut 500.000 de locuri de muncă de la debutul pandemiei. Între 16 martie şi 1 septembrie, numărul contractelor încetate a depăşit 1,29 milioane, pe când numărul contractelor noi a fost de circa 800.000.

Peste șomajul care crește galopant se adaugă și dezasrtul de la buget. Cifrele arată că bugetul național este puternic dezechilibrat în acest moment. Scăderea veniturilor, în ansamblu, este însoțită de cheltuieli crescute accelerat la toate capitolele.

Citiți integral editorialul semnat de senatorul PSD Lucian Romașcanu PeBloguri

Acesta este un conținut sponsorizat și nu reprezintă opinia HotNews.ro

​Articol susținut de PeBloguri