Cum arată singurul aeroport ridicat de la zero după Revoluţie. Primul zbor va fi programat în 2021. Aeroportul din Braşov este finalizat în proporţie de peste 90%, iar în prezent mai sunt de rezolvat doar câteva detalii şi finisajele. Noul aeroport va constitui o concurenţă şi pentru cele mai mari şi cele mai importante aeroporturi din România, cel de la Bucureşti şi cel de la Cluj. Se pare că primele zboruri internaţionale de la Aeroportul Internaţional Ghimbav Braşov vor fi către Budapesta, München, Bergamo, Istanbul sau Tel Aviv, scrie Adevărul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Rețeaua 9x9. Cum ne manipulează băieții deștepți ai Internetului, cu bani de la partid. Două agenții de publicitate cu același administrator, care derulează un contract de consultanță cu PSD, coordonează din umbră 9 site-uri și 9 pagini de Facebook care acționează concertat pentru a amplifica, pe bani, subiecte politice. Potrivit Registrului Comerțului, ambele sunt proprietatea acelorași doi oameni: Doinița și Cristian Mihai, și sunt administrate de cel din urmă. Despre Cristian Mihai am mai scris – este membru al clubului Rotary și, ultima dată, în iunie, a confirmat că derulează un contract de consultanță cu PSD, dezvăluie Pressone.

Germania continuă să atragă românii. Numărul tot mai mare de studenți, concomitent cu scăderea cererilor de azil atestă noi dimensiuni ale migrației către Germania. Constant rămâne locul ocupat de români în clasamentul pe anul 2019. Dintre cei 81,8 milioane de locuitori ai Germaniei, mai mult de unul din patru (21,2 milioane) aveau rădăcini străine în 2019 – cu aproximativ 400.000 mai mulți decât în anul precedent. Grupul cel mai numeros este alcătuit de oamenii din Turcia. Numărul solicitanților de azil în Germania a continuat să scadă în 2019 - 142.509 de persoane depunând solicitare pentru prima oară, cu aproximativ 20.000 mai puține cereri decât în anul precedent, potrivit Deutsche Welle.

Culmea atribuirilor directe: o firmă a familiei fostei șefe a DSP Brașov are toate contractele fără licitație încheiate cu un singur spital. Procurorii DNA Brașov au făcut joi percheziții în mai multe spitale. Printre ele, Municipal Odorheiu Secuiesc. Luând contractele la mână, Libertatea a găsit o situație unică, dar despre care nu știm dacă e parte din dosar: toate contractele încheiate prin atribuire directă, în anul 2020, de către firma Chantel Sante SRL, aproximativ 60 la număr, au fost oferite de Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc. Suma totală a acestor contracte ajunge la aproximativ 700.000 de euro (3.500.000 lei), dezvăluie Libertatea.

Ce riscăm dacă nu se vaccinează destui români: Sars-COV 2 face mutații și pandemia continuă. Doar 21,8% dintre români s-ar vaccina împotriva COVID-19 imediat ce ar avea posibilitatea, 30% ar aștepta doar după ce vor vedea dacă cei deja vaccinați nu au avut probleme. Gradul redus de acceptare a vaccinului împotriva coronavirusului va face ineficientă și inutilă campania de vaccinare care se va desfășura în România. Pentru ca pandemia să fie oprită, trebuie să ajungem la un grad de imunizare a populației de peste 65-70%, a declarat a declarat dr. Radu Țincu, medic de Terapie Intensivă, pentru Newsweek.

Transformarea incredibilă a familistului József Szájer, europarlamentarul radical homofob prins la orgia gay din Bruxelles. Fotografii vechi şi noi ale lui József Szájer arată două persoane diferite. Cea veche era comună ca înfăţişare, cu haine cenuşii, ochelari de tocilar, privire inexpresivă, lipsită de poftă de viaţă. Cea nouă arată un bărbat cu o înfăţişare total diferită, cu vestimentaţie la modă, colorată, cu părul şi barba cănite, ochelari cu ramă şic şi atitudine îndrăzneaţă. Europarlamentarul descoperise o nouă viaţă. Până când viaţa i s-a schimbat din nou. “La petrecerile mele, oamenii vin numai pentru sex neprotejat, bărbaţi cu bărbaţi”, a spus organizatorul orgiei, potrivit Adevărul.

Documentar Arte: „Să ne apere Dumnezeu de corona”. Un reportaj despre România habotnică vs România reală. „Să ne apere Dumnezeu de corona”, este un documentar realizat de canalul TV Arte despre ce s-a întâmplat în România în perioada pandemiei. Jurnaliștii străini au vrut să vadă cum se luptă cu noul coronavirus într-o țară religioasă. Jurnaliștii de la Arte au constatat în documentarul de o jumătate de oră că mulți români cred că Dumnezeu ne apără de orice. „Este important să credem, să ne rugăm, însă nu ne apără din păcate și de coronavirus”, aceasta a fost ideea acestui documentar, spune Carla Tănasie pentru Digi 24.