Unul dintre subiectele pentru elevii de clasa a V-a ar fi trebuit sa aiba patratel rosu, cu mentiunea „interzis minorilor“.

Elevii bacauani de clasa a V-a talentati la limba romana au avut o surpriza, saptamana trecuta, cand au primit subiectele la olimpiada de limba si literatura romana. La subiectul al doilea, care ar fi urmat sa le testeze creativitatea, li s-a cerut sa prezinte continuarea unui basm in care sa fie si ei prezenti: „A fost odata ca niciodata un imparat mare si o imparateasa, amandoi tineri si frumosi. Si, voind sa aiba copii, au facut de mai multe ori tot ce trebuia sa faca pentru aceasta“.

Multi elevi spun ca au ramas fara replica. „Nu am mai stiut ce sa scriu! Am incropit, acolo, cateva randuri, dar nu cred ca e bine. Ce sa scriu, ca imi zbura imaginatia departe“, a recunoscut hatru Mihai C., unul dintre elevii de-a V-a care a participat la olimpiada. La randul lui, Mihai B., si el elev intr-a V-a in Bacau, ne-a spus ce a scris: si-a imaginat ca este un vraci care ii aduce imparatului „o pastila Viagra“. Iar colegul sau Laurentiu C. sustine ca el si-a inchipuit ca este un personaj care se uita pe gaura cheii, sa vada ce fac in dormitor imparatul si imparateasa.

„Daca s-au gandit la prostii, e treaba lor!“

Profesorii care au corectat tezele sustin ca cei mai multi elevi au obtinut un punctaj mic la acest subiect, deoarece nu au putut continua basmul. „Cred ca, in loc sa scrie, ei au chicotit toata ora“, este de parere Maria Popa, profesoara aflata in comisia de corectare a tezelor. Profesorul de limba romana Ghiorghi Iorga, organizator al fazei locale a olimpiadei, considera ca subiectul propus este unul normal.

Evenimentul Zilei