Marius Cristian Epure și judecătoarea Adriana Ispas au stabilit că, „deși Radu Mazăre a vândut terenuri în centrul stațiunii Mamaia cu prețuri de 5 ori mai mici decât piața imobiliară și grila notarilor publici, fapta pentru care procurorii DNA l-au trimis în judecată și pentru care fostul primar a fost condamnat la 6 ani și jumătate în primă instanță ”nu este prevăzută în legea penală”, potrivit sursei citate.
Epure, considerat un apropiat al Liei Savonea, s-a mai aflat în atenția presei când s-a opus protestelor magistraților împotriva modificării Legilor Justiției, ocazie cu care a intrat în conflict cu o bună parte din judecătorii Curții de Apel Constanța.
În octombrie 2019, șapte membri ai CSM cereau plenului revocarea din funcție a Liei Savonea, pentru "modul defectuos" în care a condus instituția. Printre argumente, cazul lui Epure:
- „Doamna preşedinte a refuzat în mod inexplicabil să includă pe ordinea de zi a Secţiei pentru judecători cererea Adunării generale a judecătorilor Curţii de apel Constanţa de revocare a domnului judecător Marius Cristian Epure din funcţia de preşedinte al acestei instanţe. Astfel, deşi demersul legal al judecătorilor de la Curtea de apel Constanţa a fost adoptat la data de 9 aprilie 2019, nici după 6 luni de la această dată Secţia nu a dezbătut propunerea, iar judecătorul a cărei revocare se solicită candidează pentru demnitatea de judecător al instanţei supreme, impunându-se, aşadar, cu necesitate - fapt ignorat de Preşedintele Consiliului – lămurirea exactă a situaţiei acestuia”, se arăta în solicitarea de revocare.
- A eliberat trei traficanți de droguri care au fost prinși de DIICOT cu 10 kilograme de cocaină și care, ulterior, au fost condamnați definitiv la pedepse cuprinse între 11 și 13 ani.
- A acceptat cererea de revizuire a sentințelor într-un dosar în care mai mulți evazioniști fuseseră condamnați definitiv pentru returnare ilegală de TVA. Ulterior, în aceeași speță, inculpații au fost din nou condamnați.
- A eliberat din arest principalul suspect în cazul unui triplu asasinat. În anul 2008, albanezul Shyti Blenis a ucis părinții unei fetițe iar pe copilă a îngropat-o de vie. Judecătorul Epure l-a eliberat pe suspect din arest, i-a dat voie să părăsească țara și a întors dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Un an mai târziu, Shyti Blenis a fost găsit vinovat și condamnat definitiv la închisoare pe viață.
În 2008, potrivit ziarului Ziua de Constanța, judecătorul a cumpărat un teren de 500 de mp de la Octavian Alexandru Șerban, cel care apare în dosarul Retrocedărilor drept ”interpus pentru transmiterea de proprietăţi imobiliare deposedate şi dobânditor de terenuri provenite din infracţiuni”. Procurorii l-au trimis în judecată alături de Radu Mazăre și alți 35 de inculpați, însă Șerban a fost achitat. Alexandru Octavian Șerban cumpărase terenul de la Mariana Leșe care fusese împroprietărită direct de Mazăre. Leșe a fost la rândul ei trimisă în judecată dar, între timp, a decedat. Judecătorul Epure a fost al treilea cumpărător al terenului din cartierul respectiv.
Inteleg ca domnul epure a fugit de ipoteza autodeposedarii de viloi, dar nu inteleg de ce nu s-a abtinut sa faca parte din completul de judecata.
Este ca si cu autofinantarea Bancii Nationale sau ASF sau ROMATSA. Sau ca notarii.
Gestioneaza cate un monopol acordat de stat(e usor de facut bani cand ai monopol, nu?) si apoi vin si zic ca ei se autofinanteaza, ca nu iau bani de la buget, cat de capabili sunt ei, vezi Doamne.
Dealtfel, nici nu stiu daca un jedecator ca cel despre care se face vorbire in articol are nevoie de bani de la buget. :) De la buget are nevoie doar dupa ce se pensioneaza, ca nu le mai dau mafiotii si pensii speciale asa ca iau de la noi.
Genul ăsta de judecători, plătiți în avans de infractori, sunt cancerul societății. E imposibil să existei instituții puternice și stat de drept câtă vreme asemenea inși rânjesc oamenilor în față și trec sfidători mai departe, spre pensiile uriașe care-i așteaptă. Că de vreo „apăsare a conștiinței” nu cred că vor suferi vreodată...
eu cand aud retrocedari inteleg coruptie... in cea mai mare parte cel putin!
acu 20 de ani ultimii ani de recrutare, recrutarea la sectoru 3, cladire in centru, 2 etaje + subsol parca , acolo se facea recrutarea. curte etc....
arata DEPLORABIL! era mucegai in camera unde vb cu psihologul etc...
se chinuia lumea sa o renoveze de ANI !!!
e la un moment dat s-a reconvat... cand era in proces de retrogedare... la 2 luni dupa ce s-a renovat a si fost retrocedara definitiv.... cred ca "amaratu" care a primit casa si-a ales si gresia si faianta...
nici nu vreau sa ma gandesc ce spagi au fost acolo....
hai sa va aud ce scuza penibila gasiti in apararea acestui corupt... pardon judecator!
PS: imi place ca atunci cand completu de judecata nu era specializat pe coruptie (o gaselnita ordinara ca sa mai scape din infractori) gata neconstitutionala, dar e perfect constitutional si legal sa judeci un proces in care esti DIRECT IMPLICAT !!! (ma rog si ccr au judecat constitutionalitatea impozitarii pensiilor lor deci...).
PPS: dragi postaci pesedisti, ceea ce nu intelegeti voi (pt ca voi nu ganditi, voi indepliniti ordine) e ca nu procurorii strica justitia, ci judecatorii, si daca ati stii ce magarii ORIBILE fac tovarasii judecatori (si sunt si platiti pt asta), daca nu ati avea boli psihice GRAVE v-ati potoli din a-i mai apara!
Foarte frumos ROmania, sunt mandru de tine.
nu a respectat legile tarii;
concluzie: se acorda pensie speciala ca sa respecte
legile, iar el va primi aceasta pensie desi nu le-a respectat; si cate sute (mii?) sunt in aceasta categorie.
în mod inexplicabil, aproape peste noapte. Poate reușiți, domnule Stelian Ion, să faceți ceva pentru eliminarea din sistem a acestor... "magistrați".
De ce te-o fi lăudat Iohanis?
Nu stim.
Dar e praf domeniul tau de Inactivitate!
bine, in cazul de fata nici faptul ca actualul ministru a justitiei e un fost avocat de-a lui mazare nu ajuta prea mult
Decizia trebuie anulata, procesul reluat iar judecatorul luat si le intrebari, eventual pensionat. Ideal retras la Rahova dar asta deja nu e in ADN-ul de hoti al romanilor.