CTP: Dl Voiculescu este totuși dezamăgitor pentru mine, are un început de mandat care nu prea îmi place. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre scrisoarea trimisă de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, prin care cerea menținerea restricțiilor din Capitală. ”Ce spune dl ministru Voiculescu? Spune: nu cred că a scăzut sub 3 la mie rata de infectare în București. Ce e aia, nu cred? Are la dispoziție un întreg aparat care poate produce cifre de felul acesta, cu asta se ocupă Ministerul Sănătății. Trebuia să vină să ne spună: iată cifrele pe care le-a găsit Corpul de Control sau nu știu ce alt organism și care nu corespund cu acest 3%”, a declarat CTP la Digi24.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Primul manager de spital de care a scăpat Nicușor Dan a fost numit pe aceeași poziție la Spitalul de Pediatrie Ploiești. Primarul PNL al Ploieștiului, Andrei Volosevici, a anunțat, pe Facebook, că noul manager al Spitalului de Pediatrie din oraș va fi, din 29 ianuarie, Dan Sîmpălean, chiar managerul căruia Nicușor Dan nu i-a prelungit înțelegerea la sfârșitul anului trecut cu Spitalul Filantropia după un raport al Corpului de Control. La sfârșitul anului trecut, cu o lună înainte de despărțirea de spitalul bucureștean, Sîmpălean a adus în spital firma la care lucrase și cumpărase dezinfectanți de 5 ori mai scumpi, potrivit Libertatea.

23.000 lei/lună, salariu pentru Directorul din Primăria Capitalei responsabil cu haosul din trafic. Adunarea Generală a Acționarilor decidea pe data de 1 ianuarie 2018 ca directorul general al Companiei de la acea vreme să primească o creștere de salariu de la 13.572 de lei brut, la 16.274 de lei. Astfel, „indemnizația fixă lunară cuvenită MANDATARULUI, pe durata mandatului, pentru activitatea desfășurată în calitate de Director General provizoriu, este de 22.223 lei brut, reprezentând de 6 ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasa - cod CAEN 6110, conform datelor comunicate de Institutul Național de Statistică anterior numirii”, potrivit Newsweek.

Descoperire epocală într-o mănăstire din Croaţia. Rămăşiţele care pot schimba istoria Huniazilor. Mormintele lui Ioan Corvin şi al lui Cristofer Corvin, fiului, respectiv, nepotul regelui ungar Matia Corvin, au fost excavate în mănăstirea Pauline din Lepoglava, Croaţia. Institutul Maghiar de Cercetări lucrează pentru a determina secvenţa genetică a lui Ioan Corvin, care este moştenită în rândul bărbaţilor şi apoi, ştiind acest lucru, ar putea selecta din osuariumul din Székesfehérvár şi confirma care erau oasele lui Matia Corvin, arată cercetătorii, potrivit Adevărul.

De ce închiderea granițelor nu este o soluție. Dacă se pune problema restrângerii mișcării și mobilității, atunci acest lucru nu ar trebui să se întâmple la granițele interne ale UE. În acest caz ar fi nevoie de un lockdown la nivel european, cu interdicții de intrare și ieșire. Atunci am putea închide la fel de bine granița între regiunile germane Bremen și Saxonia Inferioară, pentru că rata de incidență în Bremen este mai mică decât cea din Saxonia Inferioară. Este o iluzie să credem că măsurile vor putea fi coordonate și uniformizate la nivel european. Fiecare țară are propriul cocktail de reguli, scrie Deutsche Welle.

Descoperirile unicat care vorbesc despre începuturile omului pe teritoriul României. Povestea cimitirului giganţilor de pe malul Prutului. Fără îndoială una dintre cele mai spectaculoase sit-uri paleolitice din România şi chiar din Europa de Sud-Est este tabăra vânătorilor de mamuţi descoperită de arheologi pe malurile Prutului, în apropierea localităţii Ripiceni, judeţul Botoşani. Practic este vorba despre o aşezare, cel mai probabil, veche de 40.000 de ani, ridicată de oamenii de neanderthal, temuţii vânători de mamuţi ai Paleoliticului. În aceea perioadă, nordul de astăzi al României, mai ales cu judeţul Botoşani făcea parte din întinsa tundră eurasiatică a erei glaciare, scrie Adevărul.