Un membru al Colegiului Director al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), simpatizant al mișcării conspiraționiste QAnon, afirmă că SARS-CoV-2 a fost creat în Danemarca de către Institutul Pasteur, relatează VICE.

Ioan AntofieFoto: Facebook - Khastalia

„Da, sunt în organizația Cluj. Sunt un simpatizant Q, recunosc”, afirmă Ioan Antofie, membru în Colegiul Director al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate într-un interviu acordat VICE.

Antofie face parte din Colegiul Director al ANMCS Asociației Naționale a Farmaciștilor de Spital din România. Potrivit CV-ului, a fost și vicepreședinte al Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor (afiliat al Confederației Cartel ALFA), dar și președinte fondator al Sindicatului Național al Farmaciștilor din România.

Deși de meserie farmacist, Antofie spune că hepatita B se poate transmite pe cale aeriană, lucru fals:

„Știți care este incidența virusului SARS-CoV-2 în România sau în lume? Unu la sută. Sub unu la sută la nivel mondial. Știți care e incidența hepatitei B în România? Nouă la sută. Ați văzut vreo activitate prin care să se ia niște măsuri drastice, să facem lockdown al țării, pentru că avem nouă la sută hepatită B? Hepatita B se poate transmite pe cale aeriană, cale sexuală, prin atingeri. La fel ca SARS-CoV-2, că e virus. Toți sunt viruși. E strict la fel”.

Farmacistul crede, de asemenea, că virusul a fost creat în laborator:

„Are și brevet, l-am văzut pe internet. Adică e creat în laborator. În Danemarca, de către Institutul Pasteur”, spune Antofie.

„Mi se pare neloial față de cetățenii patriei faptul că se induce o stare de frică prin mass media. E o pandemie indusă mediatic”, mai afirmă acesta.

Pe lângă activitatea de sindicalist, acesta lucrează și ca farmacist-șef al Spitalului Universitar Căi Ferate Cluj, iar în trecut a ocupat funcții similare în diverse spitale și centre farmaceutice din țară, unele dintre ele subordonate militar.

ANMCS are misiunea de a asigura și îmbunătăți calitatea serviciilor sanitare și siguranța pacientului și participă, în colaborare cu Ministerul Sănătății, la elaborarea Strategiei Naționale pentru asigurarea calității în sănătate.

Autoritatea are totodată puterea de a retrage acreditările, în condiții aprobate de Colegiul Director al instituției, adică structura din care face parte și Ioan Antofie.

Citește întreaga investigație pe site-ul VICE România.