Senatorii din comisia juridică s-au încuiat cu cheia în sala de ședințe, de teamă să nu intre din nou peste ei senatoarea Diana Șoșoacă, relatează stirile protv.

Diana SosoacaFoto: Agerpres

Comisia Juridică a Senatului s-a reunit miercuri discutând incidentele de marțea trecută, când președinta acestui for, liberala Iuliana Scântei, a dat-o afară pe Șoșoacă pentru că nu purta mască sanitară corespunzătoare, ci una din plastic ce îi acoperă doar gura. Decizia a dus la un întreg scandal, Diana Șoșoacă sunând la 112 pentru a acuza agresiuni din partea unui agent de pază.

Pentru ca episodul să nu se mai repete, senatorii s-au încuiat în sală și au decis să ceară clarificări din partea Agenției Naționale de Medicamente și Dispozitive Medicale și a unei structuri din cadrul MApN. Aceste instituții ar urma să verifice dacă masca de plastic a senatoarei Diana Șoșoacă, de la care a pornit tot scandalul, este conformă cu normele sanitare de protecție împotriva Covid-19.

Cât privește sancționarea lui Șoșoacă pentru scandalul declanșat, Iuliana Scântei preciza recent că regulamentul nu prevede, din păcate, sancțiuni prea severe.

Astfel, ea ar putea primi doar un avertisment scris ceea ce înseamnă că i se va interzice să ia cuvântul de la tribuna parlamentului, pentru o perioadă de trei luni. Decizia de sancționare este luată însă de Biroul Permanent al forului legislativ și poate fi invalidată prin vot al plenului.