• Bush nu va promite viitoare reduceri ale trupelor. Presedintele Bush a refuzat sambata sa promita retragerea mai multor trupe americane din Irak inainte de terminarea mandatului sau si a subliniat nevoia unei prezente militare puternice in timpul alegerilor irakiene provinciale din octombrie, informeaza The New York Times. Securitate s-a imbunatatit considerabil de vara trecuta, cand ultima din cele cinci brigazi ale armatei a ajuns in Irak pentru a completa efectivul presedintelui de 30 000 de trupe. O brigada s-a intors deja acasa iar celelalte patru vor pleca pana in iulie. Ramane insa neclar daca Bush va comanda retrageri suplimentare de trupe in ultimele luni ale mandatului sau.
  • Chavez ar putea declara razboi Columbiei. Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a trimis duminica tancuri si mii de trupe la granita cu Columbia si a ordonat inchiderea ambasadei Venezuelei din Bogota, scrie Wasghington Post. Liderul de stanga a averizat Columbia ca nu va permite acte precum asasinarea liderului rebel Raul Reyes de duminica, declarand ca, desi nu doreste sa inceapa un razboi, nu poate permite imperiului american, care controleaza si Columbia, sa intervina si "sa ne desparta".
  • Sustinatorii lui Obama fac presiuni asupra lui Clinton. Principalii sustinatori ai lui Barack Obama, Bill Richardson, John Kerry si Dick Durbin, fac presiuni asupra lui Hillary Clinton ca aceasta sa se retraga din cursa electorala daca nu castiga alegerile de marti, scrie The New York Times. Marti vor avea loc alegerile din Texas, Ohio, Rhode Island si Vermont.
  • Britanicii irosesc 20 de milioane de tone de mancare in fiecare an. Britanicii irosesc 20 de milioane de tone de hrana in fiecare an, echivalentul a jumatate din cantitatea de care ar avea nevoie intreg continentul african, sustine The Independent. Cea mai mare parte din mancare este irosita in restaurante, magazine si hoteluri. Costul acestei risipe ajunge la 20 de miliarde de lire sterline anual.
  • SUA il premiaza pe Tony Blair. Saptamana aceasta, o universitate din Texas il va premia pe Tony Blair cu mii de lire sterline. In plus, acesta va primi si o medalie care este oferita celor care contribuie la raspandirea libertatii in lume. Aceasta medalie a mai fost inmanata unor persoane ca George Bush Sr, John McCain, Colin Powell si Margaret Thatcher, relateaza TimesOnline.     
  • China vrea sa renunte la politica unui singur copil.  Un oficial chinez a declarat ca legea potrivit careia fiecare familie poate avea un singur copil ar putea fi modificata, intrucat ritmul de crestere al populatiei a scazut suficient in ultimele trei decenii. Daca se renunta la aceasta lege, populatia Chinei ar putea creste cu pana la 400 de milioane de locuitori, scrie USA Today