Noi sanctiuni pentru Teheran. Consiliul de securitate al ONU a adoptat ieri o rezolutie prin care sunt impuse sanctiuni economice Iranului ca urmare a continuarii de catre Teheran a programelor nucleare, informeaza Le Monde.

Medvedev a batut recordul. La alegerile de duminica din Rusia Dmitri Medvedev a batut recordul detinut anterior de Vladimir Putin.Potrivit publicatiei Pravda Medvedev a reusit sa stranga voturile a peste 51 de millioane de alegatori in timp ce Putin a obtin in 2004 49 de milioane.

Porsche, Volkswagen si Scania in acelasi garaj. Compania Porsche si-a anuntat intentia de a-si majora pachetul de actiuni Volkswagen de la 31 de procente la peste 50, afima Financial Times. In acelasi timp Volkswagen se pregateste sa preia fabricile Scania printr-o majorare de capital de aprope 3 miliarde de euro. Analistii considera ca alianta dintre Porsche, Volkswagen si Scania va constitui cel mai puternic grup de fabricanti auto cu o valoare de 150 de miliarde de euro, scrie Le Soir.

Petrolul atinge un nou record Pretul barilui de petrol brut a atins ieri valoarea de schimb de 103.95 dolari. Analisti citati de publicatia The New York Times afirma ca acest pret este similar cu cel inregistrat in Aprilie 1980 in timpul celei de a doua crize a petrolului.

Economia franceza atinge cote alarmante. Datorita cresterii somajului si a preturilor puetrea de cumparare a francezilor atinge cote din ce in ce mai scazute. Potrivit datelor furnizate de Le Figaro la produsele si bunurile de larg consum inflatia atinge 5 procente, in conditiile in care media acesteia este de 2,8%.

Februarie, luna neagra pentru industria auto din SUA. Declinul general al economiei americane si cresterea pretului la benzina si motorina a antrenat scaderi ale vanzarilor pentru principalii constructori auto din SUA, noteaza Reuters. General Motors, Ford Motor si Chrysler au inregistrat pierderi din cota de vanzari de 16, 10 respectiv 17 procente.