Cei care au făcut sigla partidului lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, nu au dat dovadă de prea multă originalitate, pare să spună fostul ministru Ciprian Teleman care a postat pe Facebook sigla unei asociații din Maroc, similară cu cea a partidului amintit.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ludovic Orban a anunțat oficial marți marți înființarea formațiunii „Forța Dreptei”. Noul partid va fi unul de centru-dreapta, a precizat Orban.

„Azi vom semna actul constitutiv și luni vor depune documentele la Tribunalul București. (...) Obiectivul pe 2022 este ambițios, să construim un partid cu aderență în societate, să avem cel putin 25.000 de membri, să avem filiale în cel puțin jumătate dintre localități și cu cât ne vom apropia de anul electoral să avem candidați la toate alegerile”, a spus Orban.

Numele noii formațiuni, Forța Dreptei, vine de la moțiunea cu care Orban a candidat la șefia PNL.

„Doctrina partidului nostru este o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor, principiilor și soluțiilor validate în timp din marile curente de gândire de centru dreapta - liberalism, conservatorism și creștin democrație”, a mai spus el.

Membrii fondatori sunt parlamentarii care și-au dat demisia din PNL alături de Orban: Violeta Alexandru, Alexandru Kocsis, Ovidiu Florean, Ion Ştefan, Ionel Dancă, Constantin Şovăială, George Ionescu, Adrian Oros, Bogdan Bola, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase, Gabriel Plăiaşu, Adrian Miuțescu, și Ion Iordache.