În ultimii ani, Recorder a publicat o serie de investigații despre una din marile probleme ale sistemului bugetar: ocuparea funcțiilor publice de către clientela de partid angajată în detrimentul specialiștilor.

Investigatie Recorder la Targu MuresFoto: Recorder

Un nou material a fost făcut la Târgu Mureș, unde candidatul independent Soos Zoltan, susținut de UDMR, a reușit să spulbere la alegerile din 2020 vechea clasă politică, detronându-i pe cei care conduseseră orașul în ultimii 20 de ani. Noul primar a câștigat promițând un nou mod de a face administrație: fără corupție și fără clientelism politic.

Acum, după un an de mandat, principiile vehiculate în campania electorală s-au pierdut pe drum, iar sistemul pilelor politice pare mai viu ca niciodată. Mai multe înregistrări care circulă printre angajații primăriei Târgu-Mureș și care au ajuns în posesia Recorder arată cum consilierii personali ai primarului dictează angajări și aranjează concursuri în favoarea unor membri PSD.

Recorder a mers la Târgu Mureș pentru a documenta această poveste și a arăta cum clientelismul de partid supraviețuiește chiar și acolo unde cetățenii au votat în mod explicit pentru înlăturarea lui.