Partidul Național Liberal a depus un proiect care prevede micșorarea contribuției pentru CAS cu 5%, de la 25% la 20%, la o lună după ce liderul PNL, Florin Cîțu, a propus această măsură pentru a-i ajuta pe români.

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

În anunțul făcut de deputatul liberal Gheorghe Pecingina, pe pagina sa de Facebook, se arată că PNL, prin deputații din Comisia pentru muncă și protecție socială, a depus amendamente la legea 35/2022. Proiectul propus de PNL prevede reducerea contribuțiilor cu 5%, ceea ce le va aduce romanilor 317 lei în plus la salariu.

„Primul amendament modifică Legea privind Codul fiscal, scăzând cu 5 procente contribuțiile datorate de către persoanele fizice care au calitatea de angajați sau pentru care există obligația plății contribuției asigurărilor sociale, de la 25%, cât este în prezent, la 20%. Ne propunem, astfel, să creștem veniturile nete ale tuturor angajaților, eliminând taxarea excesivă a contractelor de muncă. Diminuarea veniturilor aferente bugetului asigurărilor sociale de stat va fi compensată prin transferuri de la bugetul de stat, ca urmare a unei colectări mai bune a veniturilor”, se arată în postarea de Facebook făcută de Gheorghe Pecingina.

O altă măsură înaintată de PNL se referă la creșterea punctului procentual cu 1% pentru contribuțiile individuale la Pilonul II de pensii. Pecingina susține că, astfel, românii se vor bucura de „remitențe mai mari la împlinirea vârstei legale de pensionare”.

Citește mai mult PeBloguri​​

Articol susținut de PeBloguri