Dupa ședința coaliției de guvernare de joi, liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a spus jurnaliștilor că în ciuda faptului că nu există un consens în coaliție privind taxa de solidaritate, „s-a convenit să fie alocată suma de trei miliarde de lei pentru deduceri” pentru românii cu venituri mici și medii.

Marcel CiolacuFoto: PSD

Președintele social-democraților a adăugat că o decizie finală va urma a fi luată săptămâna viitoare, după ce instituțiile abilitate, precum Ministerul de Finanțe și ANAF-ul, vor face simulările necesare în baza sumei de trei miliarde de lei.

„Categoric, până la data de 1, Ordonanţa de Urgenţă va fi dată, ca să ne încadrăm în predictibilitatea cerută de toată lumea, şi de mediul de afaceri”, a mai spus Ciolacu.

În ceea ce privește taxa de solidaritate, care ar fi trebuit să se ducă către bugetele pentru sănătate și învățământ, vice-premierul susține că încă există discuții între partidele de guvernământ.

„Important este ca, atunci când vom lua deciziile, să fie cele corecte şi aşteptate de către români şi mai ales cele eficiente pentru societate”, a mai precizat liderul PSD.

Citește mai mult PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri