​​România va derula cinci proiecte de promovare internă şi externă a turismului naţional, a anunţat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a declarat marţi, într-o conferință de presă.

Daniel CadariuFoto: Guvern, Facebook

Conform ministrului liberal, trei dintre acestea se vor concentra pe atragerea turiștilor străini. Unul dintre proiecte vizează produsele românești, comercianții români având posibilitatea să acceseze granturi, „în sensul de a se putea prezenta la acele târguri la care România va avea pavilion sub steag național”.

„Al doilea program pentru promovare externă este o reeditare, a funcționat în trecut, se va numi «Programul pentru Internaționalizare», vor fi granturi acordate agenților economici care doresc să participe la alte târguri internaționale pentru a-și promova produsele, altele decât cele din lista aprobată de Minister”, a mai spus Cadariu.

Nu în ultimul rând, al treilea proiect extern se adresează tour operatorilor care fac parte din Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), numit „Program de Stimulare a Incomingului”: „Discutăm de acea subvenție de 40 de euro pentru un turist care va sta minimum 4 nopți în România, într-o anumită destinație și un bonus de 2 euro pentru nopțile suplimentare”.

Pentru promovarea pe plan intern, Cadariu a anunțat două astfel de proiecte: unul va consta într-un târg pentru meșteșugari, iar celălalt va fi destinat exclusiv IMM-urilor.

Termenul de înscriere pentru Start-Up Nation Diaspora, prelungit

Un alt anunț făcut de ministrul Turismului se referă la programul Start-Up Nation dedicat românilor stabiliți în diaspora. Conform spuselor acestuia, termenul de înscriere pentru acest pilon va fi prelungit cu 30 de zile, din lipsă de destui aplicanți.

„Astăzi, dimineața pe programul Start-Up Nation (pilonul I, național – n.r.) erau înscriși 8500 de solicitanți. Din păcate, nu stăm la fel de bine din punctul de vedere al înscrierilor pe pilonul Diaspora. Este motivul pentru care, dacă vom constata că lucrurile vor rămâne tot în acești parametri – în momentul de față sunt 326 de cereri de finanțare depuse pentru 1.000 de locuri eligibile – am luat decizia și vom prelungi perioada de depunere a cererilor de finanțare cu 30 de zile lucrătoare”, a mai declarat Daniel Cadariu, în timpul conferinței.

Pe agendă s-a aflat și programul HoReCa 2, pentru care s-ar fi constituit deja un grup de lucru. Ministrul liberal a precizat că se va încerca includerea ca beneficiari și a acelor societăți „care au activitate de organizări evenimente și care au fost excluși sau uitați la prima ediție”.

Citește mai mult PeBloguri

Articol susținut de PeBloguri