Ministerul Apărării Naționale este foarte activ pe piața achizițiilor publice, acolo unde semnează contracte, cu diverși furnizori, prin intermediul unităților militare. Cele mai constante achiziții sunt cele de motorină de uz militar. Multe unități stochează sute de tone de combustibil, astfel că apar cazuri de furt, cum s-a întâmplat și în această săptămână, când militari din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu au sustras 7 tone de motorină și kerosen.

O unitate militară a cumpărat motorină de 8 milioane de euro într-o lună. Până la finalul contractului ar putea ajunge la 100 de milioaneFoto: fanatik.ro

Procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus reținerea a șapte militari și a unui civil cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Tot la Baza Kogălniceanu s-a mai petrecut un furt de mare amploare, între 2017 și 2021, când un grup infracțional a sustras motorină ce aparținea guvernului SUA, prejudiciul fiind stabilit la două milioane de dolari.

Citește mai mult pe fanatik.ro