Ne aflăm în ajun de Sărbători: vacanța se apropie cu pași repezi, nu ne mai bâzâie nimeni cu e-mailuri sau telefoane (în caz fericit). Bradul și casa sunt împodobite. Luminițele și târgurile de Crăciun ne-au readus un strop de normalitate și ne-au distras atenția de la toate problemele care ne preocupau. Iar următoarele zile vor fi petrecute acasă, alături de cei dragi, unde ne vom bucura de cadouri, bunătăți și voie bună, deconectați de zumzetul apăsător al vieții cotidiene.

Detaliu din bradul de CraciunFoto: Vlad Barza / HotNews.ro

Cel puțin așa ar suna descrierea unui peisaj ideal de Crăciun. Dar realitatea este că puțini sunt cei care experimentează perioada Sărbătorilor exact așa, fără să întâmpine vreo fărâmă – sau un bolovan – de stres în frenezia cu care vin la pachet ultimele zile din an.

De la stresul responsabilităților domestice până la presiunea de a avea întreaga familie sub același acoperiș, sau așteptarea de a fi fericit și a te bucura din plin de aceste zile (doar este „cea mai minunată perioadă din an”, cum spune Andy Williams în faimosul său cântec), nu o să vă surprindă să aflați că Sărbătorile de iarnă sunt, de fapt, una dintre cele mai stresante perioade din an. Vestea bună, după cum vom vedea, e că există soluții: totul ține de felul în care ne gestionăm așteptările și propriile limite.

Citește articolul integral pe Panorama.ro