Strategiile folosite de armata rusă în aceste zile sângeroase din Soledar, seamănă pentru Il Giornale cu tactica stalinistă a valurilor umane aruncate în asaltul asupra pozițiilor inamice, fără a se îngrijora de pierderile uriașe.

Vladimir PutinFoto: Sergey Guneev / AP / Profimedia

„Din ce în ce mai greu din cauza lipsei de armament adecvat (sancțiunile occidentale mușcă), Putin-dictatorul de astăzi-este obligat să îl imite pe cel de alaltăieri, Iosif Stalin”, scrie Roberto Fabbri în Il Giornale.

În anii '50, Vassili Grossman scria că adevărata revoluție în țara sa va avea loc atunci când oamenii vor renunța în sfârșit la sufletele lor înrobite: dar șaptezeci de ani au trecut în zadar.

Pentru a compensa aceste pierderi, o nouă mobilizare de o jumătate de milion de ruși este deja în vedere, cu scopul final, potrivit unor surse ucrainene, de a recruta până la două milioane de oameni în uniformă pentru războaiele „țarului” din secolul al XIX-lea.

O altă trăsătură stalinistă este planul de a exploata pe deplin cei patru sute de mii de deținuți din penitenciarele rusești: cei cărora le place riscul se pot înrola drept carne de tun în milițiile Wagner ale lui Evgheni Prigojin, iar ceilalți vor fi puși la muncă pentru a produce arme, uniforme și orice altceva.

Dar, probabil, acest lucru nu va avea decât un final în stil coreean în Ucraina, cu un război înghețat sine die și cu NATO mult mai puternic înarmat decât înainte la granițele sale.

„Pentru fiecare 100 de metri, Rusia plateste cu 50 de morti”

Doi soldați ucraineni care relatau joi dimineață din Bahmut spun că situația este dificila in Soledar, explică de ce, si au subliniat că pentru fiecare 100 de metri pe care inainteaza rușii „plătesc” cu cate 50 de morti.

Peste 100 de soldați ruși au fost uciși în bătălia pentru Soledar în doar 24 de ore, a declarat guvernatorul ucrainean din Donețk, Pavlo Kirilenko: „Rușii au mărșăluit literalmente pe trupurile propriilor lor soldați, arzând totul în calea lor”.

Estimarea pierderilor rusești din ultima zi

Noua estimare a pierderilor rusești din ultima zi: 530 de soldați, 6 tancuri, 6 blindate de luptă ale infanteriei, 4 piese de artilerie, 13 diferite vehicule, un sistem antiaerian și 2 echipamente speciale și 2 de drone: