Șeful DNA, Marius Voineag, a declarat, înr-un interviu pentru G4Media.ro, că nu a solicitat informații de la Serviciul Român de Informații care pot deveni probe în dosarele de corupție, dar va solicita pe viitor.

Marius VoineagFoto: Inquam Photos / Ilona Andrei

„În cazul dosarelor penale e cu precădere o schimbare de paradigmă. Practic, se schimbă conceptul deciziei CCR din 2016, în sensul că tot ceea ce poate fi valorificat din mandatele de siguranța națională poate, pe declasificare, să constituie probă în dosarele penale. Însă solicitarea asta trebuie să plece din partea noastră. Am încercat să nu facem în exces și să nu uzităm procedura încă de la bun început.”, a declarat șeful DNA.

Despre deschiderea și închiderea dosarului de plagiat al lui Nicolae Ciucă, Voineag spune că nu a avut niciun rol atunci și că s-a urmat doar procedura.

„A fost o plângere, o sesizare cu privire la plagiat, care se înregistrează în R4, în registru penal, se dă un număr și se merge mai departe cu ancheta. Însă din punctul meu de vedere, la momentul la care tu înregistrezi un dosar penal, tu lași o autonomie și procurorului de caz. El decide dacă are nevoie să-și verifice dacă sunt, dacă nu sunt falsuri în cauza respectivă... Orice procuror care era adjunct de secție la momentul respectiv la conducere făcea același lucru: punea o viză pe o înregistrare a unei plângeri și deschideau un dosar. Era o chestiune foarte simplă.”, a declarat Voineag la G4media.ro.