Prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur apare în mai multe fotografii de campanie alături de un condamnat penal, în prezent inculpat într-un dosar de contrabandă cu țigări, care era prezentat drept candidat la primăria unei comune din județul Suceava, scrie Recorder.

Florin Țugui și Gheorghe FluturFoto: Recorder

Din pozele oficiale ale partidului, sub sloganul „Omul nostru. Implicat. Autentic. De încredere”, liderul liberal dă mâna bărbătește cu Florin Țugui, cel care urma să reprezinte PNL în cursa pentru funcția de primar al localității Vicovu de Jos.

La doar câteva zile după ce l-au prezentat drept candidat, iar Recorder a demarat o documentare, liberalii au decis, în cursul acestei săptămâni, să renunțe la Florin Țugui.

Pe Florin Țugui, localnicii, dar și autoritățile, îl știu mai bine după poreclă: i se spune Kempes și, potrivit surselor Recorder, are la activ mai multe dosare penale pentru contrabandă cu țigări, grup infracțional organizat și consum de droguri.

Trecutul infracțional al tânărului candidat liberal se întinde până în urmă cu mai bine de 10 ani, în 2012 fiind arestat preventiv într-un dosar în care a fost cercetat pentru contrabandă. Iar în 2014, Țugui a fost condamnat în Italia la o amendă penală de 22.000 de euro pentru infracțiuni contra patrimoniului și consum de stupefiante, conform surselor judiciare consultate de Recorder.

Ultima condamnare a lui Florin Țugui datează din vara lui 2022, când Judecătoria Rădăuți l-a găsit vinovat pentru mărturie mincinoasă. Atunci, tânărul a primit nouă luni de închisoare cu suspendare. Condamnarea a rămas definitivă.

În discuția cu Recorder, Florin Țugui spune că a vrut să candideze, dar s-a răzgândit. Cât privește condamnarea și inculparea într-un dosar de contrabandă, el neagă totul, deși e vorba despre date clare de pe portalul instanțelor sau informații din anchetele DIICOT.

O explicație ar putea fi faptul că Țugui are propria opinie în legătură cu contrabanda de țigări: „Este o infracțiune care nu este infracțiune. O infracțiune abuzivă. Poate să fie o condamnare pentru țigări la fel cu drogurile?”

Întregul material Recorder poate fi citit aici.