Noul ministru de Externe, Lazar Comanescu, a depus, ieri, juramantul de investitura, dar nu a stiut sa spuna ce va face in fruntea ministerului si nici care vor fi prioritatile sale in cele cateva luni de mandat pe care le va avea pana la alegerile generale. Timorat, diplomatul de cariera Comanescu a raspuns la majoritatea intrebarilor presei evaziv explicand ca ar dori mai intai sa se intereseze despre situatia din minister.

Printre putinele fraze pe care a reusit sa le exprime coerent, pana la capat, noul ministru de Externe a spus, dupa depunerea juramantului, ca va continua evaluarile ambasadelor si consulatelor Romaniei, anuntate de predecesorul sau, Adrian Cioroianu. Unul dintre enunturile prin care s-a remarcat ieri: „Calitatea Romaniei de membru UE inseamna pentru romani si libertate de miscare, fapt care este esential de a fi consolidat“.

Basescu: „Treci la loc. Am cateva cuvinte de spus”.

Presedintele Traian Basescu, de aceasta data cu un zambet larg afisat pe fata in timp ce Comanescu depunea juramantul, a tinut sa precizeze ca noul ministru de Externe a fost numit ca rezultat al “unui consens rapid al institutiilor abilitate in a decide”. Apoi, i-a trasat succint noului ministru, de fata cu premierul Calin Popescu Tariceanu si alti membri ai Cabinetului liberal, prioritatile pe care le va avea.

Gandul