Viitorul ministru italian de Externe, Franco Frattini, propune ca imigrantii care n-au un venit minim sa fie expulzati. In Italia exista deja cateva localitati unde municipalitatile au decis sa nu accepte rezidenti care nu au venit corespunzator.

Frattini a declarat cotidianului Il Giornale, ca parlamentul de la Roma ar trebui sa voteze o lege care sa permita strainilor cu venit sub cel minim sa nu ramana in Italia mai mult de 90 de zile.

Viitorul sef al diplomatiei italiane a sugerat ca venitul minim acceptat sa fie pragul de saracie indicat de statisticile nationale. Asta inseamna 970 de euro pe luna pentru o familie de doua persoane. De asemenea, Frattini cere ca strainii care au comis infractiuni sa fie condamnati si apoi extradati, pentru a-si ispasi pedeapsa in tara lor de origine.

Masurile tot mai dure propuse impotriva imigrantilor vin in conditiile in care romanii comit infractiuni prin violenta. In urma cazului Mailat, guvernul de la Roma a adoptat in iunie anul trecut un decret care faciliteaza expulzarea strainilor, daca pun in pericol securitatea publica. Cateva sute de romani au fost expulzati din Italia in urma acestui decret.

Romania Libera