Evenimentul Zilei: Geoana, Basescu, Isarescu - o combinatie cat casa
La fel ca si in campania electorala din 2004, Mircea Geoana are si anul acesta de infruntat suspiciunile referitoare la modul in care familia sa si-a dobandit proprietatile imobiliare. Totul a plecat de la presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica. Acesta a prezentat, ieri, documente menite sa demonstreze ca soacra sefului PSD-ist, Margareta Costea, a cumparat ilegal in ianuarie 2001, de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), o vila situata in cartierul Primaverii. Potrivit scenariului prezentat de Ciuvica, tranzactia al carei beneficiar a fost familia Costea nu ar fi fost posibila fara „contributia“ Primariei Generale, sub mandatul lui Traian Basescu si a guvernului condus de Mugur Isarescu.
Norocul socrilor lui Geoana
Potrivit lui Ciuvica, la inceputul anilor ’90, Ion si Margareta Costea, socrii lui Mircea Geoana, au devenit chiriasi ai RAAPPS. Desi nici unul dintre ei nu era demnitar al statului roman, sotii Costea au primit de la RAAPPS o vila aflata in cartierul Primaverii, pe strada Jean Monnet, nr. 69.
Presedintele GIP sustine ca, in 2001, sotii Costea s-au hotarat sa cumpere vila, insa, dat fiind ca legea nu permitea RAAPPS sa vanda casele, au apelat la o „inginerie imobiliara“: trecerea imobilului in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, cu ajutorul primariei conduse la acea vreme de Traian Basescu. „Mutarea“ casei de la RAAPPS ar fi fost facuta, sustine Ciuvica, dupa ce in scena a aparut o cerere de retrocedare a imobilului, facuta de un anume Iancu Sapera.
Dupa ce acesta a revendicat casa, Primaria Generala a cerut trecerea imobilului de la RAAPPS in administrarea CGMB, solicitare aprobata printr-o hotarare de guvern de cabinetul Mugur Isarescu. Nota de fundamentare a hotararii de guvern a fost semnata si de primarul Traian Basescu, in calitate de sef al institutiei care cerea imobilul in vederea retrocedarii.
La 4 zile dupa ce cladirea a fost „eliberata“ de la RAAPPS, Iancu Sapera, autorul cererii de revendicare, s-a razgandit brusc, renuntand la solicitarea de retrocedare. El a transmis Tribunalului Bucuresti o „cerere de renuntare la judecata si la toate drepturile pretinse“, de care tribunalul a luat act in sedinta din 27 februarie 2001.
Evenimetul Zilei

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate