Banii stau la baza unui nou scandal care dinamiteaza atmosfera la nationala de fotbal a Romaniei. Jucatorii se considera nedreptatiti de suma primita pentru participarea la Europene - aproximativ 6.000 de euro -, dar si pentru ca au fost pusi sa-si plateasca singuri racoritoarele consumate la antrenamente!

Scandalul izbucnit in vestiarul tricolorilor dupa necalificarea Romaniei in „sferturile“ Europenelor este departe de a se fi incheiat. Dupa revenirea in tara, fotbalistii si-au mutat tirul spre FRF. Conform unor surse credibile din anturajul primei reprezentative, jucatorii sunt suparati mai ales pe Ionut Lupescu, fiindca au luat mai putini bani decat li se promisese.

Pentru remizele cu Franta si cu Italia, tricolorii au primit doar 6.000 de euro. In aceasta suma s-ar include si diurna. „Fiul meu este foarte suparat. Cei de la federatie si-au batut joc de acesti baieti. Le-au dat 6.000 de euro pentru meciurile jucate la turneul final. Au avut diurna de 100 de euro! Asta-i suma de jucator al echipei nationale? Fiul meu mi-a zis: «Ia, mama, banii, ca astia sunt toti, si cumpara-i ceva bunicii!». Cu acesti bani, i-am mobilat casa mamei mele de 80 de ani. Atat m-a costat mobila: fix 6.000 de euro pentru trei camere“, dezvaluie, pentru EVZ, mama unui fotbalist titular la nationala Romaniei, care a dorit sa isi pastreze anonimatul.

„Cristi, fii mai bataios!“

Fotbalistii lui Piturca si-au platit pana si bauturile racoritoare in cantonament. „Va spun sigur ca baietii astia au dat bani pentru sucuri din buzunarul propriu. Va vine sa credeti? In ce tara traim? Federatia face tot felul de contracte, iar jucatorii nu primesc nimic. Au contract cu Vodafone, dar nu au primit nicio cartela de la aceasta companie. Au ajuns uneltele lui Sandu si Lupescu“, spune aceeasi sursa.

Se pare ca tinta acestei nemultumiri ar fi si capitanul echipei. „Cristi Chivu nu stie sa negocieze cu Lupescu. E mai rusinos si mai molatec din fire. Pana si Victor Piturca i-a spus: «Cristi, fii mai bataios! Zbate-te pentru colegii tai, fiindca tu esti liderul. Numai tu poti trata cu Lupescu». Pentru mine, Piturca este un om extraordinar. O sa-l prind eu pe Cristi si o sa-l cert, pentru ca e prea delasator. In rest, este un copil foarte bun“, povesteste mama fotbalistului tricolor.

Evenimentul Zilei