Povestea fugarului din Bosnia a fost „anticipata“ intr-un roman aparut in Serbia acum doi ani. Ca si Karadjici, eroul cartii se ascundea sub nume fals, lucra intr-un cabinet psihiatric din Belgrad si era urmarit de serviciile secrete. De la inceputul acestei saptamani, cand a fost anuntata capturarea sa, istorioare mai mult sau mai putin veridice despre ultimii ani din viata sa, perioada in care a trait sub numele de „Doctor Dragan Dabici“, au impanzit presa internationala. Au aparut multe persoane care sustin ca l-au vazut pe pretinsul bioterapeut, in diverse locuri si in diverse tari.

Admirat si respectat de ultranationalisti pentru abilitatea sa de a se ascunde timp de 13 ani de serviciile de securitate, liderul politic al sarbilor bosniaci, Radovan Karadjici, se dovedeste a fi, acum, subiectul unor povesti incredibile si pasionante.

Unii au povestit intamplari in care acesta a fost implicat, altii despre modul in care acesta si-a dus viata, toate capatand un iz de telenovela balcanica. Sarea si piperul in povestea lui Karadjici vin odata cu repunerea pe tapet a unui roman de spionaj, publicat in urma cu doi ani, care-l plasa pe eroul principal, criminal de razboi care se ascunde de autoritati, intr-un cabinet medical belgradean unde lucra ca psihiatru.

Integral in EvZ.