Scanteia scandalului “ministru imbecil” s-a aprins in sedinta extraordinara de guvern din 29 iulie 2008. Ministrul internelor, Cristian David, i-a reprosat presedintelui Traian Basescu atitudinea lui Gheorghe Flutur, spunand ca acesta a avut “alte interese” decat participarea la comitetul de criza si ca i-a lasat pe oameni sa-nteleaga ca el a adus ajutoarele cu elicopterul MIRA. Basescu a replicat: “Nu el a politizat primul! Tu ai politizat, cand ai chemat primarii la tine!”

Primarii adusi la comandamentul de la Radauti chiar din mijlocul luptei cu puhoaiele spun la unison, in mod suspect, ca nu au habar cine i-a chemat la comandament. Edilii contactati de “Gardianul” afirma ca s-a primit la primarie un telefon de convocare, dar nu stiu daca i-a chemat ministrul, prefectura sau consiliul judetean. Toti par ca s-au inteles sa spuna ca nu a fost nici o problema, chiar daca au fost chemati la ordin, iar ei si-au lasat satele balta, la propriu, si s-au prezentat in fata “ministrului imbecil”.

Surse liberale au declarat, ieri, pentru “Gardianul” ca Traian Basescu a negat faptul ca ministrul de interne, Cristian David, ar fi politicianul acuzat de neprofesionalism. pentru a nu pune in pericol o posibila reapropiere a PNL de PD-L. “Presedintele si-a dat seama ca a gafat”, au precizat sursele liberale. In acest context, seful statului i-a asigurat, ieri, pe localnicii din zonele sinistrate ca Palatul Victoria ii va sprijini in vederea reconstruirii caselor.

Integral in Gardianul