Presedintele Pakistanului, indemnat sa isi dea demisia. Oficiali de rang inalt din Pakistan l-au indemnat pe presedintele Pervez Musharraf sa isi dea demisia in urma unor acuzatii care l-ar putea obliga sa plece de la putere, informeaza AFP. Potrivit acuzatiilor, presedintele a gestionat in mod gresit si brutal puterea si a violat Constitutia tarii. Adunarea Nationala pakistaneza se reuneste azi la Islamabad, in sesiune speciala, pentru a lua in discutie acuzatiile care i se aduc presedintelui Musharraf. Procedura de destituire a fost anuntata joi de liderii coalitiei guvernamentale formate in martie - sotul lui Benazir Bhutto si premierul Nawaz Sharif - si reprezinta o premiera in istoria tarii. Pentru a-l destitui pe Musharraf, coalitia guvernamentala trebuie sa obtina o majoritate de doua treimi in cadrul sesiunii reunite a celor doua Camere parlamentare.

A incetat din viata cel mai mare poet palestinian. Mahmoud Darwish, considerat unul dintre cei mai mari poeti ai lumii arabe, a decedat in urma unei operatii pe cord deschis, la varsta de 67 de ani, anunta International Herald Tribune. El a murit intr-un spital din Houston, Texas, in urma unor complicatii cardiace, a declarat purtatorul de cuvant al liderului palestinian, Mahmoud Abbas. Darwish se numara printre cei mai aclamati poeti palestinieni din intreaga lume, el folosindu-se de arta cuvantului pentru a atrage atentia lumii asupra cauzei poporului palestinian. Scrierile sale, traduse in peste 20 de limbi, au fost adevarate marturii despre viata din exil si ororile la care au fost supusi palestinienii in timpul ocupatiilor.

PAC - acuzata de omorarea a mii de europeni. Politica Agricola Comuna (PAC), adesea invinuita de a contribui la saracirea tarilor in curs de dezvoltare, este acuzata acum de provocarea decesului a mii de europeni din cauza afectiunilor coronariene sau a accidentelor vasculare cerebrale, scrie Diario de Noticias. Prin facilitatile acordate productiei de alimente, care fac ca grasimile saturate, cum ar fi carnea, laptele si untul, sa fie disponibile intr-o mai mare masura, PAC contribuie anual cu "9.800 de decese ca urmare a unor afectiuni coronariene si cu 3.000 din cauza accidentelor vasculare cerebrale, jumatate dintre acestea producandu-se prematur" - mentioneaza un studiu elaborat de Universitatea din Liverpool pentru Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Carla Bruni-Sarkozy se va intalni la Paris cu Dalai Lama; presedintele francez este acuzat de ipocrizie. Doamna Sarkozy isi face debutul in diplomatie. In cursul acestei saptamani, Carla se va intalni cu faimosul lider spiritual tibetan Dalai Lama, ce va sosi intr-o vizita la Paris. Opozitia socialista si o mare parte a presei l-au acuzat pe presedintele Nicolas Sarkozy de ipocrizie, intrucat acesta a declarat saptamana trecuta ca nu vrea sa “provoace China”, intalnindu-se cu Dalai Lama – simbolul rezistentei tibetane fata de ocupatia chineza - tocmai in timpul desfasurarii Olimpiadei. A numit-o in schimb pe atragatoarea sa sotie, care tot sustinea de ceva timp ca vrea sa se implice mai mult in activitatile umanitare. "Nicolas Sarkozy a castigat deja medalia de aur pentru ipocrizie", a declarat François Hollande, prim-secretar al Partidului Socialist, potrivit The Independent.

Carnea de cangur ar putea salva planeta. Cercetatorii australieni a descoperit o metoda unica pentru a combate schimbarile climatice: consumul de carne de cangur va salva lumea. Potrivit acestora, prin inlocuirea carnii de vita sau de oaie cu cea de cangur, se vor reduce semnificativ emisiile de gaze poluante. In Australia, de exemplu, vacile si oile produc pana la 11% din totalul anual de emisii de gaz metan. Cangurii in schimb sunt dotati cu un sistem digestiv cu mult diferit de cel al vacilor, ceea ce ii impiedica sa elimine in atmosfera gaz metan. Studiul mai arata ca, prin reducerea numarului de copitate, mediul ar avea de castigat, putandu-se conserva mai bine solul, imbunatati capacitatea plantelor de a raspunde la seceta si crescand calitatea apei, relateaza TimesOnline.

Celula terorista descoperita in Italia. Cinci nord-africani au fost arestati, iar un al saselea este dat in urmarire, sub acuzatia de asociere in vederea savarsirii de actiuni teroriste, anunta BBC. In urma unei ample operatiuni de investigatie, politia din Bologna a anuntat arestarea a patru tunisieni si a unui marocan. Misiunea acestora pe teritoriul italian era de a recruta noi membri si de a expedia fonduri in diverse zone de conflict militar. Totodata, ei mai sunt anchetati pentru frauda, reusind sa obtina trei mii de euro din asigurari pentru un accident fals. Banii erau destinati finantarii atentatelor teroriste. Investigatorii au adunat informatii despre activitatile celulei teroriste prin intermediul inregistrarilor telefonice.