Cotidianul: Cele mai mari minciuni din ultimii 20 de ani
FSN nu va deveni partid. Pe certificatul de nastere emis la Televiziunea Romana in decembrie 1989, FSN, proaspat iesit din spuma revolutiei, promitea sa ramana imaculat si sa nu se instaleze la putere de pe valul creat de multimea iesita in strada sa-l dea jos pe Ceausescu. Fraza „FSN nu e partid si nu va participa la alegeri“ s-a dovedit in mai putin de doua luni o minciuna.
„Cand FSN s-a constituit ca partid aparusera deja diverse formatiuni politice care aveau o sansa sa castige alegerile. Cand s-a anuntat acest bloc, tot jocul politic a fost amanat, a fost o dezamagire uriasa.
Totul a intrat intr-o logica de lumea a treia, in care partidele ajung la putere in urma unei revolutii“, spune Iulian Fota, directorul Colegiului National de Aparare. Aceasta minciuna a creat si altele, arata analistul politic Cristian Pirvulescu: „Revelatoare este minciuna TVR din 28 ianuarie 1990, care a spus ca din cauza cetii nu a putut transmite manifestatia din Piata Victoriei impotriva participarii FSN la guvernare“.
60.000 de morti la revolutie. De altfel, cele mai mari neadevaruri au fost rostite cel mai rasunator imediat dupa revolutie, teroristii care au tras asupra manifestantilor si cei 60.000 de morti fiind doar doua dintre ele: „Minciuna cu genocidul, transmisa catre media straine, au folosit-o de ce? Ca sa obtina adeziune? Bineinteles ca, odata ce si-a dat seama ca informatia nu e adevarata, presa straina a reactionat corespunzator, depreciind tot evenimentul“, continua Cristian Pirvulescu.
Integral in Cotidianul

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani