Mafia bulgareasca are a doua influenta in Serbia. Potrivit cotidianului sarb "Press", citat de Novinite, mafiile italiana, bulgareasca, albaneza, ruseasca si chinezeasca, dar si organizatii criminale din fostele republici iugoslave si din America de Sud au filiale in cele mai mari orase din Serbia. Mafia bulgareasca are a doua influenta in Serbia, dupa cea italiana, si se ocupa indeosebi cu falsuri in acte, fraude, trafic de persoane si prostitutie. Mafia italiana se ocupa cu traficul de droguri si tigari de contrabanda, cea albaneza cu droguri, trafic de arme si de persoane, cea chineza controleaza toate afacerile chinezesti din Belgrad, iar cea ruseasca se ocupa cu spalarea de bani.

S-a descoperit un nou numar prim. Matematicienii din California ar putea primi un premiu in valoare de 100.000 de dolari pentru descoperirea unui nou numar prim, care are 13 milioane de cifre. Echipa de la UCLA a descoperit numarul prin interconectarea a 75 de computere si exploatarea resurselor de energie nefolosite ale acestora. Astfel, calculatoarele au reusit sa execute numarul enorm de calcule necesare pentru gasirea si verificarea unui nou numar prim. Edson Smith, liderul echipei de la UCLA a declarat ca este pregatit sa inceapa sa caute urmatorul numar prim, scrie BBC.

Extrema dreapta castiga teren in Austria. Extrema dreapta a reusit sa obtina aproape o treime din voturi la alegerile parlamentare din Austria, care au avut loc duminica. Acest fapt complica planurile social-democratilor de a forma o coalitie stabila la guvernare. Social-democratii au obtinut doar 30% din voturi, iar conservatorii 26%, cele mai scazute procente obtinute de la al Doilea Razboi Mondial. Cu toate acestea, avand in vedere statutul social-democratilor de cel mai mare partid politic, acestia ar putea fi totusi alesi de presedintele Austriei sa formeze urmatorul guvern, noteaza Reuters.

17 morti intr-o explozie in capitala Siriei. 17 persoane au murit, sambata, dupa ce o masina-capcana a explodat pe o strada aglomerata din Damasc. Acesta este al treilea astfel de atentat de anul acesta in Siria. Ministrul de Interne, Bassim Abdel Majid, a declarat ca responsabilii pentru atentat sunt "teroristii" si ca se vor organiza investigatii pentru a identifica vinovatii. La ora actuala, nici o organizatie nu poate fi invinuita. Explozia a avut loc intr-un cartier populat de foarte multi refugiati irakieni, relateaza Washington Post.

Astronautii chinezi s-au intors in siguranta. Trei astronauti chinezi au aterizat in siguranta, in capsulele lor spatiale, duminica, dupa ce au petrecut aproape trei zile pe orbita Pamantului. A fost primul primul zbor in spatiu al Chinei in care echipajul uman a parasit capsula. Aterizarea a fost difuzata la televiziunea nationala, iar astronautii pareau relativ sanatosi, scrie The New York Times. China a declarat aceasta misiune un succes si o realizare majora pentru programul spatial chinez, care intentioneaza sa trimita un om pe Luna. China este a treia tara, dupa fosta URSS si SUA , care a trimis oameni in spatiu.

Marea Britanie face dezvaluiri socante despre existenta OZN-urilor. „Extraterestrii exista in realitate”, declara Alan Turner, in varsta de 64 de ani, comandant in retragere al serviciului RAF (Royal Air Force) din Marea Britanie. Englezul sustine ca in 1971 a fost martorul aparitiei unei intregi flote OZN dar ca, pana in prezent, Ministerul britanic al Apararii i-a interzis sa vorbeasca despre acest lucru, anunta mai multe publicatii britanice, scrie Descopera.