Efectul Obama - urmatorul James Bond va fi negru. Actualul James Bond, Daniel Craig, crede ca victoria democratului Obama in cursa prezidentiala din Statele Unite este dovada ca umanitatea a evoluat si ca este suficient de pregatita pentru ca viitorul interpret al celebrului agent 007 sa fie un actor de culoare, scrie The Telegraph. "Rolul lui 007 ar putea fi usor jucat de un actor de culoare. Personajul lui Ian Fleming a evoluat foarte mult in toti acesti ani si este permanent actualizat", a completat Craig. Actorul a fost criticat de catre fanii conservatori britanici ai filmului, din cauza ca a fost primul actor blond care l-a interpretat pe Bond.

Sarah Palin i-a intampinat pe consilierii lui John McCain in camera de hotel infasurata intr-un prosop. Propunerea republicanilor pentru functia de vicepresedinte al Statelor Unite, Sarah Palin, a facut o serie de gafe in timpul campaniei electorale. Dupa ce a cheltuit pe vestimentatie zeci de mii de dolari in plus fata de suma anuntata oficial, Palin i-a intampinat pe consilierii lui John McCain in camera de hotel infasurata intr-un prosop. De asemenea, nu a inteles faptul ca Africa este un continent, nu o tara, si nu stia ce state fac parte din Acordul nord-american pentru liber-schimb, relateaza The Times.

Germania: microfoane si camere video de supraveghere in locuintele cetatenilor, pentru a combate terorismul. "Oficiul federal de criminalistica german va avea voie pe viitor, in cautarea de teroristi, sa controleze computere private si sa instaleze microfoane si camere video de supraveghere in locuintele nesuspectilor“ spune Focus online. Miercuri seara Uniunea crestin-democrata (CDU) si social-democratii (SPD) au cazut de acord asupra controversatelor reglementari din „legea BKA“ (Bundeskriminalamt) care va fi supusa saptamana viitoare votului in Parlamentul german.

Opozitia politica (FDP- liberalii, Verzii si stanga „Die Linke“) au refuzat cu vehementa proiectul de lege al Coalitiei de guvernamant. Cu „Legea pentru prevenirea pericolelor terorismului international prin Oficiul federal de criminalistica“, BKA va fi responsabila nu numai de urmarirea penala, ci si de preventia actelor de terorism. Este considerata una dintre cele mai mari reforme ale politiei germane. (Dani Rockhoff- Germania)

Specii rare de fauna salbatica, numai bune pentru cadouri intre China si Taiwan. Reprezentanti din China si Taiwan au semnat un acord de schimb a unor exemplare din specii rare de fauna salbatica pentru a marca reluarea relatiilor dintre cele doua state rivale. Potrivit intelegerii parafate intre principalul trimis chinez Chen Yunlin si primarul din Taipei, Beijingul ofera doi ursi panda si primeste o caprioara japoneza si o antilopa taiwaneza, relateaza Taiwan News.

Biserica Catolica este pregatita pentru un papa afro-american. Biserica Catolica, prin vocea fostului sef al episcopilor americani, sustine ca este pregatita pentru a avea in fruntea sa un papa de culoare. Wilton Daniel Gregory, de origine afro-americana, sustine ca alegerea lui Barack Obama reprezinta un mare pas pentru umanitate, un semn ca in Statele Unite problemele rasei si ale discriminarii sunt de domeniul trecutului. "Biserica a facut pasi importanti in ultima perioada prin caracterul international si cosmopolit al guvernului de la Vatican" si nu mai este decat un pas pentru a accepta un papa de culoare, a declarat Gregory, citat de AFP.

Ziarist belgian a fost rapit de militanti in Congo. Un jurnalist de la Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a fost rapit in zona de criza din Congo, de militiile Mai-Mai. FAZ a comunicat ca jurnalistul belgian Thomas Scheen, corespondentul lor in Africa, a ajuns intre fronturi in timp ce facea un reportaj de razboi si a fost capturat. Ministerul de Externe de la Berlin a confirmat rapirea. Exista contact cu rapitorii si toate institutiile abilitate s-au mobilizat pentru eliberarea jurnalistului, a mai precizat MAE german. Ambasadele germane din Congo si invecinata Ruanda impreuna cu trupa de pace Monuc a ONU s-au implicat si ele in clarificarea cazului, mai spune Die Welt. (Dani Rockhoff – Germania)