Fostul presedinte al Taiwanului, arestat pentru coruptie si spalare de bani. Chen Shui-bian, fostul presedinte al Taiwanului si un sustinator infocat al unei independente continue pe insula, a fost retinut de politia din Taipei, marti seara, fiind acuzat de coruptie si spalare de bani. Chen a avut doua mandate de presedinte si si-a pierdut functia in luna martie, dupa ce administratia sa a fost implicata intr-un scandal de coruptie. In drum spre tribunal, fostul presedinte s-a oprit in fata camerelor de filmat, a ridicat sfidator mainile incatusate deasupra capului si a strigat "traiasca Taiwanul" si "persecutie politica", relateaza The New York Times.

Remarci rasiste ale europenilor la adresa lui Obama. Desi majoritatea europenilor au salutat alegerea lui Barack Obama ca presedinte al SUA, cativa oameni politici si jurnalisti din Europa au facut comentarii rasiste la adresa acestuia. Spre exemplu, un juralist austriac a declarat ca nu ar vrea ca Occidentul sa fie condus de o persoana de culoare, in timp ce un parlamentar polonez a declarat ca victoria lui Obama reprezinta "sfarsitul civilizatiei oamenilor albi". In plus, Partidul National Democrat din Germania a anuntat pe site-ul sau ca "Africa cucereste Casa Alba", iar reprezentantul acestuia in Saxonia, Jürgen Gansel, a declarat ca victoria lui Obama s-a datorat "aliantei americane dintre evrei si negri", potrivit Washington Post.

Myanmar intemniteaza 14 sustinatori ai democratiei. Conducerea Myanmarului continua oprimarea disidentilor, stabilind o sentinta de cate 65 de ani de inchisoare pentru 14 sustinatori ai democratiei. Acesta sentinta vine doar la o zi dupa ce un blogger a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru ca ar fi provocat panica in randul populatiei. Potrivit unor membri ai familiilor condamnatilor, avocatii apararii nici macar nu au putut intra in sala pe durata procesului, scrie The New York Times.

Medvedev propune un proiect de lege pentru prelungirea mandatului presedintelui si al Dumei. Presedintele Rusiei, Dimitri Medvedev, a inaintat un proiect de lege in Parlament, care presupune prelungirea mandatului presedintelui de la 4 la 6 ani, iar cel al Dumei de la 4 la 5 ani. Aceasta schimbare nu se va aplica mandatului lui Medvedev, ci succesorilor sai. Unii critici considera ca aceasta miscare face parte dintr-un plan pentru a-l readuce pe Putin inapoi la Kremlin. Constitutia Rusiei mentioneaza ca un presedinte nu are dreptul la doua mandate consecutive, ceea ce inseamna ca acesta poate reveni in functie dupa un interval de timp, scrie Reuters.

ONU reduce ratia de alimente pentru Zimbabwe. Programul Alimentar Mondial a anuntat ca trebuie sa reduca ratia de alimente pentru patru milioane de persoane din Zimbabwe din cauza lipsei de fonduri. Desi se face o reducere a ratiei pentru ca proviziile sa dureze mai mult, sunt sanse ca acestea sa se epuizeze complet pana in ianuarie, daca PAM nu primeste sustinere financiara curand. In plus, urmatoarea recolta in Zimbabwe este abia in aprilie, scrie BBC.

Serviciul de informatii sud-corean infirma zvonul despre accidentul vascular al liderului nord-corean. Serviciul de informatii din Coreea de Sud a infirmat datele dintr-un reportaj de la televiziunea japoneza TBS, potrivit caruia liderul Coreei de Nord, Kim Jong-il, ar fi suferit un al doilea anevrism luna trecuta, reducand astfel speculatiile referitoare la cine ia deciziile in programul nucelear, scrie Reuters.

Modulul spatial Chandrayaan-1 a ajuns pe orbita Lunii. Prima misiune spatiala a Indiei se anunta un succes. Naveta spatiala fara echipaj, Chandrayaan-1 – nume din vechea sanscrita insemnand „nava lunara” – a intrat pe orbita Lunii la o distanta de aproximativ 100 de kilometri de suprafata satelitului natural al Terrei. Naveta de 1.304 kilograme va studia suprafata Lunii si va lansa pe solul selenar o sonda, Moon Impact Probe (MIP), al carei rol este de a identifica semne de Heliu 3, un izotop ce se poate dovedi crucial in obtinerea energiei viitorului, scrie Descopera.