Subiectele zilei: Sloganul vicepresedintei PC: "Sint sefa Loteriei, Ghervasuc. Mai dau un tun, dar nu ma duc"; Pixul lui Videanu a umflat contractele de lucrari in Capitala cu 600 de milioane de euro; Plimbarea electorala a studentilor a costat CFR-ul un milion de euro; Baronii PSD catre Geoana: guvernam sau te-ngropam!
Pixul lui Videanu a umflat contractele de lucrari in Capitala cu 600 de milioane de euro. Cind un bulevard se supralargeste, un contract se superumfla de peste trei ori. De exemplu, contractul pentru „Supralargirea Gh. Ionescu Sisesti-Ion Ionescu de la Brad“ avea, conform Hotaririi Consiliului General (HCG) 25/2006, o valoare de 22,138 de milioane de euro. Supralargirile astea sint foarte bune. Se mareste soseaua, se mai si repara un pic, deci soferii din Bucuresti sint foarte fericiti. Iata si indicatorii tehnico-economici despre care va vorbeam: „lungime 4,6 km (3,3 pe Ionescu Sisesti si 1,3 pe Ion Ionescu de la Brad; latime parte carosabila 7 m / 2.400 m si 8 m / 900 m (pe Ionescu Sisesti) si latime parte carosabila 12,5 m (pe Ion Ionescu de la Brad)“. La acestia se adauga exproprieri pe o suprafata de 2.600 mp, scrie Academia Catavencu.
Florin Calinescu, in vizorul DNA. Procurorii Sectiei Militare a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au luat „la puricat“ contractele derulate, in ultimii sapte ani, cu Ministerul Apararii (MAp), de firma Pro Optica a lui Florin Calinescu - actorul-candidat din partea PNL la alegerile parlamentare. Potrivit unor surse judiciare, dosarul intocmit de anchetatori in acest caz se afla inca in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale, procurorii vizand modul in care firma actorului a castigat licitatiile pentru livrarea de aparatura optica militara, in baza carora a incasat aproximativ 30.000.000 de euro, scrie EvZ.
Plimbarea electorala a studentilor a costat CFR-ul un milion de euro. Atat ar fi putut incasa CFR Calatori de la tinerii care au luat cu asalt trenurile in perioada 28 noiembrie – 1 decembrie in scopul, oficial cel putin, de a-si exprima optiunile electorale. Daca scopul final al initiativei guvernamentale de a le oferi o calatorie dus-intors gratis, cu trenul accelerat sau rapid, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani in perioada respectiva a fost atins, ramane de vazut. Cert este insa ca societatea CFR Calatori trebuie sa-si recupereze din bugetul Ministerului Transporturilor (nu se stie cand) peste 4,5 milioane de lei, cat a costat plimbarea electorala, scrie Gandul.
Supararea lui Paraschiv: „Basescu mi-a pus pumnul in gura“. Disidentul anticomunist Vasile Paraschiv, care a vrut sa infiinteze un sindicat pe vremea lui Ceausescu, a refuzat o distinctie oferita de Traian Basescu. El explica de ce.
Cum v-ati dat seama ca Traian Basescu este comunist?
Dumnealui a fost marinar, comandant de nava. In calitatea sa de membru al Partidului Comunist, pana in 1989, poarta raspunderea, impreuna cu Ion Iliescu si cu toti ceilalti comunisti din tara noastra, pentru ce s-a intamplat la noi.
Concret, ce nu a facut ca presedinte?
Nu a facut un proces al comunismului. Prin raportul prezentat in 2006, el a condamnat doar formal comunismul. In mod selectiv si pe baza de criterii politice. Un om care calca o persoana pe trecerea de pietoni face puscarie. Dar ofiterii de Securitate care au omorat sute si mii de oameni? Intreaga clasa politica le-a luat apararea. Citeste mai mult in Cotidianul.
"The Times": "4, 3, 2" si "California Dreamin’", in topul celor mai bune filme din 2008. Filmele romanesti "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristi Mungiu, si "California Dreamin’", de Cristian Nemescu, apar intr-un top 100 al celor mai bune productii ale anului 2008, realizat de publicatia britanica "The Times". Pentru alcatuirea topului s-a cerut parerea criticilor de film, colaboratori ai "The Times" si "Sunday Times", scrie Romania libera.
Dominic von Habsburg vrea sa vanda castelul Bran cu 60 milioane de euro. Arhiducele austriac a propus Consiliului Judetean Brasov sa cumpere domeniul Bran cu 60 de milioane de euro. Situat pe locul trei in topul celor mai scumpe locuinte din lume (conform Forbes), castelul Bran trece direct din istorie intr-un top mai putin onorabil, acela al afacerilor controversate, scrie Gardianul.
Blaga: „Daca scapam de Calin, dau de baut“. Cu Theodor Stolojan, fostul „viitor premier“ PDL, exilat in fata televizorului pentru a urmari efectele crizei mondiale si cu rezultatele alegerilor ceva mai limpezite, conducerea PDL s-a intalnit, ieri, intr-un cadru „intim“, la Restaurantul Select de pe Aleea Alexandru. Pentru o friptura, un pahar cu vin si o portie de ras la adresa „concurentei“. Analizand rezultatele alegerilor, mai-marii partidului au conchis: e prilej de sarbatoare, de remarci rautacioase - tip „PNL-ul e mai rau decat PSD-ul“ - si de recitat versuri despre „razbunarea cea mai dulce“, scrie EvZ.
Baronii PSD catre Geoana: guvernam sau te-ngropam! Mitrea, Oprisan, Nicusor Constantinescu si alti lideri din teritoriu i-au transmis liderului PSD ca ii intereseaza doar guvernarea, nu ambitiile lui de a fi premier. Miron Mitrea si grupul presedintilor de Consilii Judetene au incercat sa preia in forta controlul asupra negocierilor de guvernare, facand presiuni pentru alianta cu PD-L. Viorel Hrebenciuc pregatise pentru ieri-seara negocieri cu liderii PNL, dupa ce liberalii urmau sa semneze in cursul zilei un protocol de alianta cu UDMR, scrie Cotidianul.
Citeste in Revista Presei si:
Oare Basescu stie ce sa faca? (de Mircea Marian)
Ei cu ei, noi cu criza (de Robert Turcescu)
Se cauta un rau mai mic (de Eliade Balan)

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Quote: "He was born in Ordoreanu, Clinceni commune, Ilfov County. After 1940, he worked in Bucharest and after 1947 he worked for Romanian Communist Party, Romanian Post (December 1947-November 1949).[1]
He was member of the Romanian Communist Party (November 1946 - November 1968). After his resignation from Romanian Communist Party, he was arrested."
Deci a fost comunist timp de 22 de ani, intr-o perioada in care comunismul a fost importat si fortat romanilor cu bata si batatia. Dupa 22 de ani se trezeste patriotismul in dansul si este batut de fosti ortaci de bataie. Asadar domnule Paraschiv, ce ne puteti spune despre acesti 22 de ani de viata de comunist?
A dat in tatucul natiunii si sar tot felul de indivizi ca tine sa atace...omul asta a SUFERIT...poate nu ti-e clar...Base a BENEFICIAT de regim...cat a putut el de mult...ca acum pacaleste indivizi ca tine...asta e situatia...
Poate cazul domnului prezentat in articol nu este cel mai relevant, dar au fost multi altii care au fost impiedicati sa-si traiasca viata ca oameni liberi. Drama lor nu poate fi reparata cu o tinichea venita din partea celor ce ii considera "fustrati" pentru ca nu au stiu cum sa fie lasi, cum sa plece capul mai repede in stanga si in dreapta.